Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2012

Εποχικές ιώσεις – Γρίπη: Προστατευθείτε και αντιμετωπίστε τες

Το κρυολόγημα και η γρίπη είναι οι πιο συνηθισμένες απειλές για την υγεία μας το χειμώνα. Επειδή τα συμπτώματά τους μοιάζουν πολύ, αρκετοί τα συγχέουν.

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011

Κοινό κρυολόγημα και πρόληψη

Η κλινική εικόνα της νόσου χαρακτηρίζεται από καταρροή, ρινική απόφραξη, βήχα, πταρμό, ελαφρύ πονοκέφαλο, κακουχία, και σε μερικές περιπτώσεις συνοδεύεται από χαμηλό πυρετό.

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010

Κρυολόγημα και εποχιακές ιώσεις: Oι "απειλές" της υγείας το χειμώνα

Οι συνεχείς εναλλαγές της θερμοκρασίας, από τις οποίες χαρακτηρίζεται το φθινόπωρο, είναι η κύρια αιτία εμφάνισης μιας ίωσης. Πώς αντιμετωπίζεται;

Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2008

1. Κρυολόγημα: Συμπτώματα και επιπλοκές

Το κοινό κρυολόγημα είναι ο τυπικός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγραφεί μια ιογενής λοίμωξη της ανώτερης αναπνευστικής οδού. Είναι ήπιο με απότομη έναρξη και βραχεία πορεία, αυτοπεριοριζόμενο και σπάνια προκαλεί σοβαρές επιπλοκές.

Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2008

2. Η φαρμακευτική αντιμετώπιση του κρυολογήματος

Δεν υπάρχει φάρμακο για τη θεραπεία του κοινού κρυολογήματος αλλά οι προσπάθειες αντιμετώπισης εστιάζονται στην ανακούφιση των συμπτωμάτων. Επομένως, ο ρόλος του φαρμακοποιού είναι να επιλέξει την κατάλληλη θεραπεία βάσει των συμπτωμάτων του ασθενή.

Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2008

3. Πώς να αντιμετωπίσετε το κρυολόγημα

Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε το κρυολόγημα.

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2008

Βραχνή φωνή: χρόνιο νόσημα ή σύμπτωμα απλού κρυολογήματος;

Το κοινό κρυολόγημα συνοδεύεται συνήθως από βραχνάδα. Στην περίπτωση αυτή δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι περισσότερο από το να πίνουμε πολλά υγρά σε φυσιολογική θερμοκρασία, να μιλάμε λιγότερο, να αποφεύγουμε χώρους με πολύ θόρυβο, όπου αναγκαζόμαστε να μιλάμε πιο δυνατά, να αποφεύγουμε το κάπνισμα και το αλκοόλ.

Τρίτη, 04 Μαΐου 2004

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την ιγμορίτιδα

Ιγμορίτιδα είναι η φλεγμονή των ιγμορείων που ακολουθεί συνήθως κάποιο κοινό κρυολόγημα, γρίππη ή κρίση αλλεργικής ρινίτιδας, με έντονο οίδημα του ρινικού βλεννογόνου και αυξημένη παραγωγή βλέννας.

Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2003

Αντιβιοτικά: Προσοχή στην κατάχρηση

Μαζί με τον χειμώνα έρχονται και τα χειμερινά κρυολογήματα. Ως γνωστό δεν υπάρχει σχεδόν κανένα άτομο που τους χειμερινούς μήνες να μην παρουσιάσει ένα ή περισσότερα επεισόδια κρυολογήματος.

Τετάρτη, 16 Απριλίου 2003

Τι είναι το κοινό κρυολόγημα;

Είναι πολύ συχνό νόσημα ιδιάιτερα κατά τους κρύους χειμερινούς μήνες. Είναι λοίμωξη που υποχωρεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.