Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021

Καλά νέα για τις γονιδιακές θεραπείες

Κάτι περισσότερο από καλά είναι τα νέα για τις γονιδιακές θεραπείες. Προχωρούν μαθαίνουμε, και εξίσου σημαντικό είναι ότι εφαρμόζονται σε παιδιά.

Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021

Αντιπαραθέσεις εταιρειών...

Aντιπαραθέσεις έχουμε μπροστά μας μεταξύ δύο ελληνικών εταιρειών, με την πρώτη να κινείται στον ευρύτερο χώρο του φαρμάκου και τη δεύτερη να έχει γίνει πιο γνωστή λόγω της εντονότερης παρουσίας της στον χώρο των καλλυντικών.

Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021

Στα όρια της παράκρουσης!

"Δεν μπορούμε να φέρουμε το σκεύασμα γιατί δεν δραστηριοποιείται η εταιρεία που το παρασκευάζει στην Ελλάδα". Δεν το λέω εγώ .

Τρίτη, 09 Μαρτίου 2021

Πρόκειται να ανανεωθεί;

Στον πόλεμο με τον άγνωστο ακόμη ιό, λόγω και των μεταλλάξεων που εμφανίζονται κάθε τόσο, χρησιμοποιείς κάθε όπλο, δηλαδή φάρμακο που έχεις στα χέρια σου.

Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021

Ζητούν να επιτραπεί η διάθεσή τους

Mε ενδιαφέρον περιμένει η αγορά το τι θα γίνει με τα μονοκλωνικά αντισώματα, αφού πήραν το πράσινο φως από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021

Διευκρινίσεις για νέο σκεύασμα

Κοινό προϊόν ετοιμάζονται να βγάλουν δύο πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες και δεν ξέρουν αν στην δημοσιότητα που θέλουν να έχει το νέο σκεύασμα πρέπει να αναφέρονται μόνο στη δραστική ή στην εμπορική ονομασία.

Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021

Αλαλούμ με τις εξετάσεις

Aλαλούμ έχει γίνει με τις Διαπιστευμένες εξετάσεις από τα διαγνωστικά κέντρα. Σύμφωνα με τον κανονισμό, μη διαπιστευμένα αποτελέσματα επιτρέπεται να περιλαμβάνονται σε εκθέσεις μόνο με την προϋπόθεση ότι υπάρχει ρητή και εμφανής αναφορά και επισήμανση ότι είναι εκτός πεδίου διαπίστευσης του εργαστηρίου / Διοργανωτή (π.

Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021

Κάποιοι στον ΕΟΔΥ δουλεύουν για πάρτη τους

Τις τελευταίες μέρες, παρακολουθούμε (με απορία και μόνο) την εμμονή στελεχών του ΕΟΔΥ να διαρρέουν τον ημερήσιο αριθμό των κρουσμάτων, λίγη ώρα πριν από την επίσημη ανακοίνωση.

Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021

Σε αυξητική τροχιά τα τεστ για covid-19

Στα 5 εκατομμύρια και κάτι, έχουν φτάσει τα τεστ στην Ελλάδα από το ξέσπασμα της πανδημίας. Οι πληροφορίες είναι, ότι το συγκεκριμένο νούμερο, το αμέσως προηγούμενο διάστημα θα αυξηθεί γεωμετρικά, καθώς ο στόχος είναι αμέσως μετά την Καθαρή Δευτέρα να ανοίξουν όλα.