Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021

Πιέζουν για άμεσο εμβολιασμό

Πιέζουν οι Ενώσεις Ασθενών για τον άμεσο εμβολιασμό των μελών τους, καθώς αποτελούν ευπαθείς ομάδες. Μία από αυτές τις Ενώσεις είναι και οι Ρευματοπαθείς.

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

Προτάσεις για την λειτουργία Επιτροπών

Ζητήθηκε, λέει, από θεσμικούς φορείς του φαρμάκου να κάνουν τις προτάσεις τους σχετικά με το πώς θα μπορούσε να επιτευχθεί η καλύτερη λειτουργία τριών Επιτροπών που υπάγονται στο Υπουργείο Υγείας.

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

Είναι συγκρίσιμοι οι αριθμοί;

Άραγε πόση να είναι η υπέρβαση το δεύτερο εξάμηνο του 2020, αναρωτιούνται κάποιοι. Και το νούμερο που θα βγει θα μπορεί να συγκριθεί με το αντίστοιχο του 2019; Οχι λέω εγώ! Διότι βασικά έχουν βγει από τον προϋπολογισμό μεγάλες θεραπευτικές κατηγορίες, όπως για παράδειγμα τα εμβόλια.

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021

Η ώρα του λογαρισμού

Είναι φυσικό: όταν κάτι ''γράφει'' πωλήσεις σε περίοδο πανδημίας και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερη βοήθεια, καθώς είναι τα πάντα κλειστά ενώ και οι επαφές με το υγειονομικό προσωπικό γίνονται με ραντεβού, να έρθει κάποια στιγμή η πολυεθνική και να ζητήσει από την θυγατρική της τα κονδύλια που της έδωσε για προωθητικές ενέργειες.

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021

Παράπονα για το κόστος

Επιστολή, μαθαίνουμε ότι έστειλαν πάροχοι υγείας στον κ. Α. Γεωργιάδη Υπουργό Ανάπτυξης, στον κ. Ι. Στουρνάρα, Διοικητή της ΤτΕ και στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, μεταφέροντας τα παράπονα των μελών τους, σχετικά με το υψηλό κόστος αντικατάστασης των χρησιμοποιούμενων μηχανών POS με νέες, νέας τεχνολογίας, καθώς και τα επιβαλλόμενα υψηλά τέλη χρήσης.

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021

Δεν αποκαλύπτεται η μελλοντική χρήση

Τη Γέφυρα Καλυφτάκη (στην Κηφισιά), την ακούσαμε πρόσφατα και μάλιστα αρκετές φορές λόγω των προβλημάτων που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία Μήδεια.

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021

Διαπραγμάτευση για τα εμβόλια

Τρίτη διαπραγμάτευση σήμερα για τα εμβόλια και θα μάθουμε τι έγινε. Πάντως οι εταιρείες κατεβαίνουν να ενημερώσουν και τυπικά ότι δεν θα κάνουν τις εκπτώσεις που θέλει η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης.

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021

Δαπάνες για έρευνα και ανάπτυξη

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης Ε.Κ.Τ, στο 1,27% επί του ΑΕΠ διαμορφώθηκε το 2019 το ποσοστό των δαπανών Έρευνας & Ανάπτυξης (Ε&Α).

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021

Αναμένονται άμεσα αλλαγές

Ανακατατάξεις φημολογούνται σε οργανισμούς που υπάγονται στο Υπουργείο Υγείας. Αν υπάρχουν προβλήματα στη ροή των εργασιών καλώς να γίνουν, λένε οι γνώστες, αν και όπως ισχυρίζονται δεν έχουν διαπιστώσει κάτι τέτοιο.

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021

Στη μάχη του εμβολιασμού και τα φαρμακεία

Εντείνονται οι φήμες που θέλουν και τα φαρμακεία να μπαίνουν στη μάχη του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού και να μην περιορίζονται μόνο στο "κλείσιμο των ραντεβού" που σήμερα κάνουν με τα εμβολιαστικά κέντρα.