Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021

Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για τα Σπάνια Νοσήματα

Η Διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων – Σπανίων Νοσημάτων Παθήσεων (Ε.Ο.Σ. - ΣΠΑ.ΝΟ.ΠΑ.) στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Σπανίων Παθήσεων στις 28 Φεβρουαρίου, διοργανώνει διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για τα Σπάνια Νοσήματα με θέμα: « Σπάνια Νοσήματα – Παθήσεις και Ελληνική πραγματικότητα.

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021

Ικανοποίηση έφερε η παράταση

Παράταση, προς μεγάλη ικανοποίηση των παρόχων υγείας, πήρε η πρόθεση αποδοχής ένταξης στη ρύθμιση των 120 δόσεων για τα rebate-claw back των ετών 2013-2019.

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021

Οι...ανεπιθύμητοι

«Μην καπνίζετε. Εδώ παίζουμε εμείς!» είναι το μήνυμα που αναγράφεται σε αντικαπνιστικές πινακίδες που τοποθετήθηκαν στις 13 παιδικές χαρές του Δήμου Βύρωνα, οι οποίες ανακαινίστηκαν πρόσφατα.

Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2021

Μεγάλο το κλινικό όφελος για τους ασθενείς

Ετοιμάζεται, λέει, να κατασκευαστεί κέντρο για γονιδιακές και κυτταρικές θεραπείες σε μεγάλη ιδιωτική κλινική. Αυτά είναι καλά νέα, εάν ισχύουν, καθώς υπάρχουν αρκετοί ασθενείς που τις έχουν ανάγκη.

Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2021

Εξελίξεις με τα νοσοκομειακά σκευάσματα

Έρχονται εξελίξεις με τα νοσοκομειακά σκευάσματα ως προς τον τρόπο διάθεσής τους στην ελληνική αγορά. Το θέμα είναι, ότι το νέο τρόπο, που μάλιστα "μαγειρεύεται" εδώ και καιρό τον θέλουν όλες ανεξαιρέτως οι εταιρείες, ακόμη δηλαδή και αυτές που πρωταγωνιστούν με τα περισσότερα σκευάσματα στα νοσοκομεία.

Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2021

Τηλε-ημερίδα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

"Η διασταύρωση ανάμεσα στον Ανταγωνισμό και στη Ρυθμιστική Πολιτική: Προοπτικές Μεταρρύθμισης". Αυτό είναι το θέμα της τηλε-ημερίδας που διοργανώνουν σήμερα η Επιτροπή Ανταγωνισμού και το Economics and Policy Academy.

Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2021

Ζητούν επιπλέον κονδύλια

Μαθαίνουμε ότι πληθαίνουν οι επιστολές από τις φαρμακοβιομηχανίες τόσο προς την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης όσο και προς το Υπουργείο, καθώς οι προϋπολογισμοί είναι πολύ "σφιχτοί" και δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς.

Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2021

Σύσκεψη για δόσεις του claw back και χρηματοδότηση της Π.Φ.Υ

Καταβάλλονται προσπάθειες να ενταχθούν τα ποσά του claw back του 2020 σε 120 δόσεις και παράλληλα γίνονται ενέργειες για την ενίσχυση του προϋπολογισμού της Π.

Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2021

Νέος τρόπος πληρωμής

Oταν μία θεραπεία κοστίζει πάνω από 1 εκατ. ευρώ πρέπει να βρεις τρόπους να την έχεις στη χώρα σου, και αυτό διότι το κλινικό όφελος είναι μεγάλο.

Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2021

Αναμένονται εξελίξεις

Εξελίξεις αναμένονται στις κυτταρικές και γονιδιακές θεραπείες. Δεν είναι μόνο αυτές που βρίσκονται στην.. ουρά (!) για να πάρουν έγκριση, είναι και αυτές που έχουν πάρει έγκριση από τους ρυθμιστικούς μηχανισμούς και τώρα βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τις αρμόδιες αρχές σε εθνικό επίπεδο για την αποζημίωσή τους.