Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2016

Αρθρικός χόνδρος: Σύγχρονες τεχνικές αποκατάστασης των βλαβών

Αν η αρχική βλάβη του χόνδρου δε διαγνωστεί και δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, τότε εγκαθίσταται οστεοαρθρίτιδα. Οι συνεχώς εξελισσόμενες μέθοδοι αποκατάστασης των χόνδρινων βλαβών.

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016

Οστεοαρθρίτιδα: Συμπτώματα και αντιμετώπιση

Ποιοι άνθρωποι είναι πιο ευάλωτοι στην οστεοαρθρίτιδα; Ποια είναι τα συμπτώματα και πώς αντιμετωπίζεται.

Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2015

Συμβουλές για την πρόληψη της αρθρίτιδας

Υπάρχουν τρόποι να προλάβουμε την ανάπτυξη της οστεοαρθρίτιδας; Τι αλλαγές πρέπει να κάνουμε στην καθημερινή μας ζωή;

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015

Ζώντας με την οστεοαρθίτιδα: Τι προσέχουμε στην καθημερινότητα

Με τη σωστή στήριξη, αν έχετε οστεοαρθρίτιδα, μπορείτε να ζείτε μια υγιεινή και δραστήρια ζωή. Τι πρέπει να προσέχετε στην καθημερινή σας ζωή, αν έχετε αρθριτικά;

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015

Παθήσεις των γονάτων

Οι παθήσεις του γόνατος στον ενήλικα είναι πολλές και ποικίλες αλλά θα μπορούσαν σχηματικά να διακριθούν σε δύο βασικές κατηγορίες. Τι πρέπει να ξέρετε για την οστεοαρθρίτιδα.

Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2012

Τα βλαστοκύτταρα στη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας

Η αύξηση της ηλικίας, ο τραυματισμός και αυτοάνοσες παθήσεις που προσβάλουν τις αρθρώσεις αποτελούν τις κυριότερες αιτίες της οστεοαρθρίτιδας.

Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012

Οστεοαρθρίτιδα γόνατος: Νέα τεχνική στη χειρουργική αντιμετώπιση της

Ο ασθενής που υποβάλλεται στη M.I.K. βιώνει ελάχιστο μετεγχειρητικό πόνο, αποκαθιστά την κίνηση του γόνατος και επιστρέφει στις δραστηριότητες του γρηγορότερα, ενώ παράλληλα ελαχιστοποιείται η απώλεια αίματος και αποφεύγεται στο πλείστον των περιπτώσεων η ανάγκη μεταγγίσεως.

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

Γιατί πονά η χρόνια οστεοαρθρίτιδα και τι μπορούμε να κάνουμε

Το 40% των ασθενών που έχουν σοβαρά ακτινολογικά ευρήματα πονούν ελάχιστα και ασθενείς που παραπονούνται για έντονο πόνο έχουν ελάχιστα ακτινολογικά ευρήματα. Τι είναι αυτό που προκαλεί σε αυτούς τους ασθενείς τον πόνο.

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011

Σε ποιες περιπτώσεις και γιατί χρειάζεται ρευματολόγος

Παθήσεις όπως η οστεοαρθρίτιδα, η οστεοπόρωση, η ρευματοειδής αρθρίτιδα και οι σπονδυλοαρθροπάθειες είναι αρκετά κοινές και δυστυχώς έχουν μεγάλες επιπτώσεις τόσο για την υγεία όσο και για την ποιότητα ζωής του πάσχοντος.

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2008

Αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας ισχίου με τη μέθοδο AMIS

Η αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας ισχίου σε προχωρημένα στάδια γίνεται με ολική αρθροπλαστική. Η μέθοδος AMIS (Anterior Minimally Invasive Surgery) αποτελεί μια μέθοδο αρθροπλαστικής ισχίου με χειρουργική ελάχιστης επεμβατικότητας με πρόσθια προσπέλαση της άρθρωσης του ισχίου.