Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016

Παχυσαρκία: Παράγοντες που συμβάλλουν στη μάστιγα

Η παχυσαρκία προκαλεί σειρά προβλημάτων υγείας στις αρθρώσεις, καρδιαγγειακές παθήσεις, διαβήτη αλλά και κατάθλιψη. Συχνά απαιτείται χειρουργικό νυστέρι, και μάλιστα επώδυνο.

Πέμπτη, 07 Απριλίου 2016

Η επικίνδυνη ...κοιλίτσα

Η συσσώρευση λίπους στην κοιλιά, που επιστημονικά αποκαλείται κοιλιακή ή κεντρική παχυσαρκία αποτελεί καλά τεκμηριωμένο παράγοντα κινδύνου για καρδιοπάθεια και διαβήτη.

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016

Αυξημένο βάρος: Η μάστιγα των περιττών κιλών

Πόσα χρόνια αφαιρεί από τη ζωή μας η παχυσαρκία; Με ποιες νόσους συνδέεται.

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015

Πώς τα περιττά κιλά συνδέονται με τον διαβήτη;

Το κλειδί για τον γλυκαιμικό έλεγχο και την πρόληψη του διαβήτη είναι η πρόληψη της παχυσαρκίας σε συνδυασμό με την τακτική σωματική δραστηριότητα.

Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2015

Βαριατρική χειρουργική: Είναι περισσότερα τα οφέλη έναντι των κινδύνων;

Η επιλογή των βαριατρικών επεμβάσεων ως μέθοδος απώλειας βάρους είναι ορθή; Είναι ασφαλείς οι επεμβάσεις κατά της παχυσαρκίας; Υπάρχουν κίνδυνοι;

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ΠΟΥ για την υγεία των ευρωπαίων: Μεγάλα ποσοστά χρήσης αλκοόλ και καπνού

Οι Ευρωπαίοι ζουν περισσότερο από ποτέ άλλοτε. Ωστόσο, αν τα ποσοστά του καπνίσματος, της κατανάλωσης αλκοόλ και της παχυσαρκίας δεν μειωθούν, η επόμενη γενιά μπορεί να έχει μικρότερη διάρκεια ζωής από ότι η σημερινή.

Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2015

Παχυσαρκία: Η απώλεια βάρους αυξάνει τη γονιμότητα

Η παχυσαρκία, μεταξύ άλλων, επιβαρύνει και τη γονιμότητα των γυναικών. Πόσο απαραίτητη είναι η απώλεια βάρους για τις υπέρβαρες γυναίκες που θέλουν να τεκνοποιήσουν;

Τρίτη, 12 Μαΐου 2015

ΠΟΥ: Μάστιγα η παχυσαρκία

Ποιες είναι οι αιτίες του ολοένα και αυξανόμενου αριθμού παχύσαρκων ατόμων; Ποιες είναι οι προβλέψεις για την παχυσαρκία στην Ελλάδα.

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015

Παχυσαρκία και σεξ: Πώς επηρεάζεται η ερωτική ζωή

Πώς είναι η σεξουαλική ζωή των ανθρώπων με πολλά παραπάνω κιλά; Πόσο σημαντικό είναι το σεξ στη ζωή τους; Τι δείχνουν έρευνες.

Πέμπτη, 09 Απριλίου 2015

Νοσογόνος παχυσαρκία: Οι καινούργιες μέθοδοι χειρουργικής αντιμετώπισης

Η παχυσαρκία αντιμετωπίζεται εδώ και πολλά χρόνια με χειρουργικές επεμβάσεις, Πώς αντιμετωπίζουν το πρόβλημα οι νέες τεχνικές;