Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2012

Η ψυχολογία της παχυσαρκίας

Πολύτιμο εργαλείο στην επίτευξη του στόχου φαίνεται να είναι η καλή ψυχολογία. Συνδυαστικά με την αλλαγή των διατροφικών συνηθειών, η κατάλληλη ψυχολογική παρέμβαση μπορεί να βοηθήσει το άτομο όχι μόνο να χάσει κιλά, αλλά και να τα διατηρήσει.

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

Διατροφικές προτάσεις στην πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη

'Eνας μεγάλος αριθμός μελετών έχει αποδείξει τις ευεργετικές επιδράσεις του διαιτολογίου με σόγια στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2012

Σακχαρώδης διαβήτης και παχυσαρκία στην παιδική και εφηβική ηλικία

Πριν από περίπου 10 χρόνια, η συχνότητα του ΣΔ τύπου 2 στους εφήβους δεν ξεπερνούσε το 3%. Σήμερα η συχνότητα ξεπερνά το 40%, με τη δεύτερη δεκαετία της ζωής τους να είναι η συνηθέστερη στην εμφάνιση ΣΔ τύπου 2.

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011

Πώς επηρεάζουν οι ορμόνες το φαινόμενο της παχυσαρκίας

Μελέτη βρίσκει ότι τα παχύσαρκα άτομα ανακτούν το χαμένο βάρος μετά από εφαρμοσμένη δίαιτα λόγω των ορμονών.

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011

Παγκόσμια ημέρα κατά της παχυσαρκίας

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής χαρακτηρίζεται από υιοθέτηση ανθυγιεινών τροφικών επιλογών, αύξηση της ενεργειακής πρόσληψης και μειωμένη σωματική δραστηριότητα. Υπολογίζεται πως 1 δισεκατομμύριο άτομα τουλάχιστον είναι οι υπέρβαροι και από τους οποίους 300 εκατομμύρια είναι παχύσαρκοι.

Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2011

Παχύσαρκος ή χοντρός;

Η παχυσαρκία είναι αρρώστια ή αποτέλεσμα υπερσιτισμού; Το ερώτημα είναι εύλογο, όμως η απάντησή του δεν είναι πάντα τόσο απλή.

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011

Ο ύπνος και το πάχος

Άραγε τι σχέση μπορεί να έχουν ο ύπνος και η παχυσαρκία; Άρθρο του Καθηγητή Καρδιολογίας Δημήτρη Κρεμαστινού.

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011

Πώς καταπολεμάται η παχυσαρκία;

Το μεγαλύτερο ποσοστό των παχύσαρκων πάσχει από διαβήτη, όπως και ένας διαβητικός εάν δεν ρυθμίζει σωστά το σάκχαρό του, κατά κανόνα γίνεται παχύσαρκος.

Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2010

Παχυσαρκία και Ευρώπη: τι δείχνουν οι αριθμοί της τελευταίας εικοσαετίας στους ενήλικες

Η αύξηση του υπέρβαρου και της παχυσαρκίας στον ευρωπαϊκό ενήλικο πληθυσμό είναι άκρως ανησυχητική. Οι χώρες με τα χαμηλότερα, αλλά συνεχώς αυξανόμενα, ποσοστά είναι η Γαλλία, η Ιταλία και η Ελβετία.

Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010

Παχυσαρκία και καρκίνος

Η αντιμετώπιση της παχυσαρκίας θεωρείται επιτακτική όχι για λόγους αισθητικής, αλλά για λόγους υγείας, καθώς η παχυσαρκία είναι συνυφασμένη με μια σειρά άλλων νόσων.