Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2010

Παχυσαρκία και υπογονιμότητα

Όλες οι πρόσφατες μελέτες δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι παχύσαρκες γυναίκες έχουν σημαντικό πρόβλημα υπογονιμότητας ή στειρότητας.

Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2010

Η ψυχοθεραπευτική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας

Η αιτιολογία της παχυσαρκίας δεν στηρίζεται μόνο στη γενετική προδιάθεση ή το περιβάλλον αλλά και στις ψυχοκοινωνικές προεκτάσεις που παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη, τη διατήρηση αλλά και τη θεραπευτική αντιμετώπιση.

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2009

8 ερωτήσεις για την παχυσαρκία

Πότε το αυξημένο βάρος μπορεί να προκαλέσει παθολογικά προβλήματα;

Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2009

Καλά νέα για τους παχύσαρκους

Η παχυσαρκία δεν είναι μία απλή αύξηση του βάρους, είναι αρρώστια και μάλιστα σοβαρή. Δυόμιση εκατομμύρια άνθρωποι χάνονται λόγω παχυσαρκίας κάθε χρόνο στον κόσμο, διαπιστώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Παρασκευή, 08 Μαΐου 2009

Η μεζούρα προλαμβάνει το έμφραγμα

Ποια είναι η σημασία της ενδοκοιλιακής παχυσαρκίας στην εξέλιξη του σακχαρώδη διαβήτη;

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2009

Παχυσαρκία και Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών

Το Σύνδρομο των Πολυκυστικών Ωοθηκών δεν είναι απλώς αισθητικό ζήτημα ή διαταραχή της αναπαραγωγής, αλλά ένα μεταβολικό πρόβλημα με μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία των γυναικών. Η εμφάνιση της παχυσαρκίας, μάλιστα, επιδεινώνει τις κλινικές εκδηλώσεις και επιπλοκές.

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2009

Παχυσαρκία και ψυχολογική παρέμβαση

Η παχυσαρκία αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια (παράλληλα με τον διαβήτη και τα καρδιαγγειακά νοσήματα). Επίσης αυξάνεται το ποσοστό παχυσαρκίας στα παιδιά.

Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2009

Παχυσαρκία και βελονισμός

Για κάθε άτομο ο ιατρός βελονιστής θα διαλέξει την προσωπική του αντιμετώπιση. Εδώ κρύβεται και η επιτυχία του βελονισμού.

Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2008

Παχυσαρκία και γονιμότητα

Η παχυσαρκία βλάπτει σοβαρά τη γονιμότητα. Το αποδεικνύουν όλες οι σύγχρονες μελέτες που συνδέουν το υπερβολικό βάρος με την υπογονιμότητα. Ακόμα και η μη νοσογόνος παχυσαρκία προκαλεί επιπλοκές στο γυναικείο ορμονικό σύστημα και διαταραχές στην έμμηνο ρύση.

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2008

Αποτελεσματική αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών

Η ανάγκη που ανακύπτει στα άτομα με διαταραχές ελέγχου πρόσληψης τροφής (βουλιμία, ανορεξία, παχυσαρκία) αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά μόνο με μια ολιστική αντιμετώπιση του προβλήματος.