Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 22 Μαΐου 2012

Παρατεταμένη έμμηνος ρύση

Όταν η περίοδος διαρκεί πολλές ημέρες δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η γυναίκα αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας, αλλά εάν αυτό το φαινόμενο συνεχίζεται για πολύ τότε πρέπει να την δει ο γυναικολόγος της.

Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2011

Αποβολή ή έμμηνος ρύση;

'Η περίοδός μου αυτό το μήνα κράτησε πάνω από 15 μέρες και ο γιατρός μου, μου είπε ότι μπορεί να ήταν αποβολή. Είναι δυνατόν; Πώς μπορώ να το διαπιστώσω;'.

Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010

Ενδομητρίωση: συμπτώματα και διάγνωση

Η ενδομητρίωση είναι η κατάσταση στην οποία ο ενδομητριωσικός ιστός που καλύπτει τη μήτρα και ο οποίος διασκορπίζεται κατά την εμμηνόρροια, αναπτύσσεται έξω απο την μήτρα.

Τρίτη, 11 Μαΐου 2010

Αντιμετωπίστε ορθά τις ανοιξιάτικες αλλεργίες

Για τους περισσότερους, η άνοιξη είναι η ομορφότερη εποχή του χρόνου. Όμως, για αρκετούς συνανθρώπους μας που είναι αλλεργικοί, η περίοδος αυτή είναι ένα μικρό... μαρτύριο.

Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010

Eνδομητρίωση: ποιες θεραπείες υπάρχουν

Η ενδομητρίωση είναι η κατάσταση στην οποία ο ενδομητριωσικός ιστός που καλύπτει τη μήτρα και ο οποίος διασκορπίζεται κατά την εμμηνόρροια, αναπτύσσεται έξω από την μήτρα.

Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2010

Έφηβοι: Κλειδί η επικοινωνία με τους γονείς

Είναι ίσως η πιο δύσκολη και σύνθετη περίοδος της ζωής ενός ανθρώπου, καθώς καλείται να μεταμορφωθεί από παιδί σε ενήλικo, σωματικά, νοητικά και ψυχικά. Στην περίοδο αυτή είναι καθοριστικός ο ρόλος των γονέων, οι οποίοι πρέπει να βοηθήσουν και να συμπαρασταθούν στο παιδί τους σε αυτή τη δύσκολη μετάβαση.

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2009

Πού οφείλονται οι αποβολές

Η πιο συχνή περίοδος όπου πάει κάτι στραβά σε μια εγκυμοσύνη είναι στις πρώτες ημέρες και τις εβδομάδες μετά από τη σύλληψη.

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009

Εφηβεία: Μια δύσκολη περίοδος για παιδί και γονιό

Αν και η εφηβεία έχει το μερίδιό της σε προβλήματα, όπως κάθε άλλο στάδιο της ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης του ανθρώπου, ο φόβος μας για εκδήλωση σοβαρών συναισθηματικών διαταραχών στο στάδιο αυτό –περισσότερο απ’ό,τι σε άλλα στάδια- δεν είναι ρεαλιστικός...

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2008

Πείτε 'όχι' στη μελαγχολία των γιορτών

Οι γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων, έχουμε συνηθίσει να παρουσιάζονται ως μια περίοδος όπου όλα είναι χαρούμενα, λαμπερά και άφθονα - σχεδόν μυθικά.

Παρασκευή, 07 Μαρτίου 2008

Εγκυμοσύνη: μία όμορφη περίοδος, με μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα...

Η εγκυμοσύνη θεωρείται και είναι ανεπιφύλακτα μια από τις πιο ωραίες, ίσως και η καλύτερη περίοδος στη ζωή κάθε γυναίκας. Αν και είναι μια κατάσταση απόλυτα φυσιολογική και συνυφασμένη με την γυναικεία ύπαρξη, ωστόσο υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσει κάποια συμπτώματα και ενοχλήσεις, ιδιαίτερα στο πρώτο και τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.