Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2007

Η σεξουαλική ζωή στην εγκυμοσύνη

Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να πειραματιστείτε με το σύντροφό σας και να εμπλουτίσετε την ερωτική σας δραστηριότητα.

Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2007

Προσοχή στις γυναικείες μολύνσεις του καλοκαιριού

Η καλοκαιρινή περίοδος επηρεάζει βαθιά τη βιολογία της γυναίκας. Δεν είναι τυχαίο ότι κατά τη χρονική περίοδο που ξεκινά μετά τις διακοπές του Πάσχα μέχρι και τους πρώτους μήνες του φθινοπώρου αυξάνονται οι επισκέψεις γυναικών στα ιατρεία των γυναικολόγων.

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2007

Η πρόληψη της οστεοπόρωσης αρχίζει από νωρίς

Μια κρίσιμη περίοδος της ζωής των οστών είναι η εφηβεία. Τα επιστημονικά δεδομένα καταδεικνύουν πως η μέγιστη οστική μάζα ενός ατόμου, η οποία αποτελεί τον ισχυρότερο προγνωστικό δείκτη του μελλοντικού κινδύνου για οστεοπόρωση επιτυγχάνεται στα πρώτα χρόνια της ενήλικου ζωής.

Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2003

Κάπνισμα και εγκυμοσύνη

Πότε είναι η καλύτερη περίοδος γιά να κόψετε το κάπνισμα, αν είστε γυναίκα; Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης! Το καλύτερο μάλιστα είναι να το κόψετε 4-5 μήνες πριν από τη σύλληψη.

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2003

Tι είναι η εφηβεία;

Εφηβεία ονομάζεται η μεταβατική περίοδος στην ανάπτυξη του ανθρώπου, που μέσα από έντονες σωματικές, γνωστικές, συναισθηματικές και κοινωνικές αλλαγές μεταβαίνει από την παιδική ηλικία στην ώριμη ενήλικη ζωή.

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2003

Η εφηβεία ως μεταβατική περίοδος

Η εφηβεία είναι η περίοδος της μετάβασης από την παιδική στην ώριμη ηλικία κι έχει για κέντρο της την ήβη.

Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2003

Eφηβεία. Μία περίοδος μετάβασης

Η εφηβεία είναι η περίοδος της μετάβασης από την παιδική στην ώριμη ηλικία κι έχει για κέντρο της την ΗΒΗ. Σαν όρος δηλαδή αφορά στο σύνολο των ψυχικών λειτουργιών που συντελούνται ΕΠΙ ΤΗΣ ΗΒΗΣ (= εφηβεία) για να μπορέσει το άτομο να ενσωματώσει ψυχικά τις μεγάλες αλλαγές που προκύπτουν απ’ αυτήν. Τα όρια της χρονικά είναι αρκετά ασαφή.