Περίθαλψη & Ασφάλιση

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011, 12:57

ΕΟΦ: Ενημέρωση για νιμεσουλίδη, dexrazoxane, πιογλιταζόνη

Σε ενημέρωση των ασθενών προχώρησε την Τρίτη ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), σχετικά με τα σκευάσματα που περιέχουν τις δραστικές ουσίες νιμεσουλίδη, dexrazoxane, πιογλιταζόνη, για τα οποία είχαν υπάρξει προειδοποιήσεις ασφάλειας.

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010, 21:45

Σε ισχύ τα αντικαπνιστικά μέτρα

Δεν θα ατονήσει ο αντικαπνιστικός νόμος, δήλωσε τη Δευτέρα ο αρμόδιος γενικός γραμματέας κ. Αντώνης Δημόπουλος.

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009, 14:43

Προτεραιότητα στα παιδιά για το υπό έλλειψη φάρμακο ‘Myozyme’

Ελλείψεις στο φάρμακο ‘Myozyme’ (αλγλυκοσιδάση άλφα) της εταιρείας Gemzyme, αναμένονται παγκοσμίως τους επόμενους μήνες. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), στο διάστημα των ελλείψεων, το φάρμακο θα χορηγείται κατά προτεραιότητα σε βρέφη, παιδιά και εφήβους.

Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2007, 15:12

Πλαστό CASODEX

Ο Ε.Ο.Φ ανακοινώνει ότι σύμφωνα με ενημέρωση της αρμόδιας αρχής του Ηνωμένου Βασιλείου, διακινήθηκε στην Αγγλία πλαστό προϊόν του φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος CASODEX 50 mg της εταιρίας ASTRA ZENECA με συσκευασία των 30 δισκίων και αριθμό παρτίδας 65520.

Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2007, 18:28

Ανακαλείται φάρμακο κατά του ιού HIV-1

Ανακαλείται από την Ελληνική αγορά και τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε το αντιρετροικό φάρμακο Viracept, για τον ιό HIV-1, λόγω πιθανής επιμόλυνσης με επιβλαβή ουσία κατά τη διαδικασία παραγωγής του. Ολα τα διαθέσιμα κουτιά θα πρέπει να επιστραφούν στο φαρμακείο.