Περίθαλψη & Ασφάλιση

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2023, 14:35

Συνάντηση εκπροσώπων της ΠΟΑμΣΚΠ με τον Υπουργό Υγείας

Στη συνάντηση στο Υπουργείο παραβρέθηκαν δια ζώσης εκ μέρους της ΠΟΑμΣΚΠ η πρόεδρος κ. Μόιρα Τζίτζικα και ο Αντιπρόεδρος κ. Μάριος Παχτσαλίδης ενώ μέσω διαδικτύου συμμετείχαν και τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ της Ομοσπονδίας.

Τρίτη, 25 Μαΐου 2021, 12:51

‘’Κλειδί’’ η φυσικοθεραπεία για τη λειτουργικότητα των ανθρώπων με πολλαπλή σκλήρυνση

Όλοι οι ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση, άσχετα από τον βαθμό αναπηρίας τους, μπορούν να ωφεληθούν από ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα θεραπευτικής άσκησης.

Τρίτη, 26 Μαΐου 2020, 15:11

Στερεύει η καινοτομία στην πολλαπλή σκλήρυνση

Καινοτόμα, σκευάσματα, μηδενισμό της συμμετοχής στις υποστηρικτικές θεραπείες και μεγαλύτερη ενσυναίσθηση στα όσα βιώνουν οι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας ζητά η κ. Βάσω Μαράκα, πρόεδρος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας (ΠΟΑμΣΚΠ).

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020, 14:15

ΕΟΠΥΥ: Με ραντεβού τα φάρμακα υψηλού κόστους για σκλήρυνση κατά πλάκας

Ειδικότερα οι ασθενείς θα μπορούν επιλέγουν συγκεκριμένη ημέρα και ώρα προσέλευσης ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού.

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019, 14:01

900 ογκολογικοί ασθενείς παρέλαβαν τον Νοέμβριο φάρμακα από ιδιωτικές κλινικές

Από τις αρχές του 2020 οι περιπατητικοί ογκολογικοί ασθενείς και οι πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας, θα λαμβάνουν τα φάρμακά τους από τα φαρμακεία της γειτονιάς τους.

Δευτέρα, 08 Απριλίου 2019, 17:56

Υγιείς πόλεις που  διασφαλίζουν δίχτυ προστασίας για τις ευπαθείς ομάδες των ασθενών

Στο μοντέλο τους αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΙΣΑ στο πλαίσιο της ομιλίας του στην ημερίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018, 19:04

Επιλεκτική έξωση από το Ελληνικό;

Τι καταγγέλλουν σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΑΜΣΚΠ) και ο Σύλλογος Γονέων  Ατόμων με Αυτισμό «Νίκη».

Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2018, 09:22

Νέα Υπουργική Απόφαση για τους ασθενείς με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας - Τα ποσοστά αναπηρίας

Η Ειδική Επιστημονική Επιτροπή εισηγήθηκε την ένταξη στις μη αναστρέψιμες παθήσεις της ΣκΠ στις περιπτώσεις της πρωτοπαθώς ή δευτεροπαθώς προϊούσας μορφής της νόσου, όπου ο πάσχων δεν επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα λειτουργικότητας.

Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2017, 12:13

Κραυγή αγωνίας γονέων: Τα ΚΕΠΑ “κόβουν” παιδιά με σκλήρυνση κατά πλάκας και ακρωτηριασμένο εργάτη

"Πώς θα πιάσει ένας εργάτης το κατσαβίδι, το σφυρί, το σιδηροπρίονο όταν του λείπουν τρία δάκτυλα και οι αντίχειρες από τα δύο χέρια;", αναρωτιέται το προεδρείο του Συλλόγου.

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015, 13:28

Συνάντηση της ΠΟΑμΣΚΠ με τον υπουργό Υγείας

Ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με Σκλήρυνση κατά Πλάκας.