Περίθαλψη & Ασφάλιση

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 13 Απριλίου 2023, 15:00

Αποτελεσματικότητα της κολχικίνης στην επώδυνη οστεοαρθρίτιδα άκρων χειρών

Tα δεδομένα είναι αντιφατικά.

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2022, 08:00

Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας: Επικέντρωση στην κατανόηση των "σημείων πόνου" που έχουν οι ασθενείς με ρευματικά νοσήματα

Η ΕΛΕΑΝΑ στις 13 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με τους Δήμους,  θα φωταγωγήσει κεντρικά κτίρια σε 5 από τις 11 πόλεις  όπου έχει παρουσία ο Σύλλογος. 

Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2021, 17:28

ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α: Ανησυχία για τη μη συνταγογράφηση από τις ιδιωτικές δομές υγείας για τους ανασφάλιστους και τις ευάλωτες ομάδες

''Με την τροποποίηση που εισηγηθήκατε, και εν μέσω πανδημίας, οι ανασφάλιστοι θα πρέπει να επισκέπτονται «αποκλειστικώς Δημόσιες Δομές» για τη συνταγογράφηση, επιστρέφοντας σε μια προ εξαετίας διαδικασία, και σε μια πολύ δύσκολη περίοδο λοιμού.''

Τετάρτη, 07 Απριλίου 2021, 13:47

‘Oμιλος Ευρωκλινικής: Αρθροπλαστική γόνατος με το ρομποτικό σύστημα ROSA, χωρίς επιβάρυνση για τους ιδιωτικά ασφαλισμένους

Παράλληλα, στους ιδιώτες ασθενείς που κάνουν χρήση ΕΟΠΥΥ για τις συγκεκριμένες επεμβάσεις, θα υπάρχει ελάχιστη οικονομική επιβάρυνση.

Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019, 08:59

Τροπολογία: Στο 6% ο ΦΠΑ, από 13% σήμερα, για εμβόλια και φάρμακα για δυσίατα νοσήματα

Η ρύθμιση αφορά φαρμακευτικά προϊόντα, τα οποία χορηγούνται σε ασθενείς με δυσίατα νοσήματα, όπως καρκίνος, διαβήτης, ρευματοειδής αρθρίτιδα και μυασθένεια.

Τρίτη, 21 Μαΐου 2019, 14:45

Προειδοποίηση για φάρμακο κατά αρθρίτιδας και κολίτιδας

Οι γιατροί οφείλουν να λάβουν υπόψη και άλλους παράγοντες που μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης θρόμβων αίματος στους πνεύμονες.

Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017, 15:07

Το ΠΝΓ ''ΑΤΤΙΚΟΝ'' επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ρευματολογικής Εταιρείας

Ο ομιλητής ανέφερε τη σημασία της πρώιμης αναγνώρισης των συμπτωμάτων της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και την έγκαιρη παραπομπή των ασθενών στον ρευματολόγο.

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012, 13:19

Φαρμακευτική περίθαλψη των ασθενών με ρευματοειδή αρθρίτιδα στη χώρα μας

Στο πρόσφατο συνέδριο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα επιδημιολογικής μη παρεμβατικής μελέτης για τη νόσο στην Ελλάδα, με την ονομασία HORA, και στόχο την εκτίμηση της ποιότητας ζωής των ασθενών με ΡΑ στην Ελλάδα, το άμεσο και έμμεσο κόστος αυτής, αλλά και τη συσχέτισή τους με τη λειτουργική ικανότητα των ασθενών.