Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 11 Μαρτίου 2008

Όταν η βία ζει στο σπίτι...

‘Η αγάπη δεν είναι βία. Η αγάπη δεν είναι κακομεταχείριση’.

Τρίτη, 11 Μαρτίου 2008

Η σημασία της εργοθεραπείας στην άνοια

Η εργοθεραπεία είναι ένα επάγγελμα που επιτρέπει στα άτομα να επανακτήσουν, να διατηρήσουν ή να βελτιώσουν τη λειτουργικότητά τους μετά από μια ασθένεια, τραύμα ή την εμφάνιση αναπηρίας.

Παρασκευή, 07 Μαρτίου 2008

Εγκυμοσύνη: μία όμορφη περίοδος, με μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα...

Η εγκυμοσύνη θεωρείται και είναι ανεπιφύλακτα μια από τις πιο ωραίες, ίσως και η καλύτερη περίοδος στη ζωή κάθε γυναίκας. Αν και είναι μια κατάσταση απόλυτα φυσιολογική και συνυφασμένη με την γυναικεία ύπαρξη, ωστόσο υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσει κάποια συμπτώματα και ενοχλήσεις, ιδιαίτερα στο πρώτο και τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.

Παρασκευή, 07 Μαρτίου 2008

Το άγχος υπονομεύει το αμυντικό μας σύστημα

Ποιός είναι ο ρόλος του άγχους στο άνοσο σύστημα και τι αναφέρουν οι έρευνες για τον καρκίνο και η νέα επιστήμη της νευροψυχολογικής ανοσολογίας;

Παρασκευή, 07 Μαρτίου 2008

Ο εμβολιασμός κατά του HPV στην Ελλάδα

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας αποτελεί μία από τις κυριότερες κακοήθεις νόσους των γυναικών. Κάθε χρόνο διαγιγνώσκονται 500.000 νέα κρούσματα και καταγράφονται 250.000 θάνατοι παγκοσμίως.

Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2008

Check up: ποια προβλήματα υγείας διερευνά

Οι εργαστηριακοί έλεγχοι περιλαμβάνουν συχνά, γενική αίματος, μετρήσεις σακχάρου, ουρικού οξέως, τριγλυκεριδίων, χοληστερόλης και γενική ούρων.

Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2008

Επανόρθωση γναθοπροσωπικών ανωμαλιών

Η σκελετική διαταραχή των γνάθων έχει ως αποτέλεσμα την κακή μασητική λειτουργία, τη διαταραχή της ομιλίας και τη δυσαρμονία του προσώπου.

Τετάρτη, 05 Μαρτίου 2008

Ασφαλής διατροφή κατά την κύηση

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μια γυναίκα πρέπει να προσέχει τη διατροφή της τόσο σε ποσότητα, όσο και σε ποιότητα.

Τετάρτη, 05 Μαρτίου 2008

Διαβήτης: 35.000 'Ελληνες πάσχουν και δεν το γνωρίζουν

Ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ιατρικά - κοινωνικά προβλήματα της εποχής μας.

Τρίτη, 04 Μαρτίου 2008

Το αυτοκόλλητο αντισυλληπτικό

Είναι αντισυλληπτική μέθοδος που λειτουργεί όπως το χάπι, με τη διαφορά ότι δεν χρειάζεται να λαμβάνεται από το στόμα κάθε μέρα.