Περίθαλψη & Ασφάλιση

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016, 12:56

Νέο τοπίο στο φάρμακο: Οι μειώσεις τιμών εντείνουν το ολιγοπώλιο

Πενήντα επιχειρήσεις διακινούν το 85,17% των σκευασμάτων που διατίθενται στην εσωτερική αγορά, ενώ από πλευράς τζίρου πραγματοποιούν το 88% των συνολικών πωλήσεων του κλάδου.

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016, 19:04

ΣΦΕΕ: Στον Καρόνε για το clawback στα νοσοκομειακά φάρμακα

Να δοθεί στην ελληνική πλευρά η δυνατότητα να επιλέξει τα μέτρα επίτευξης των μνημονιακών στόχων, θα προτείνουν - μεταξύ άλλων - οι εκπρόσωποι του ΣΦΕΕ.

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015, 15:26

Ξανθός στον ΠΟΥ: Όχι μόνο λόγια για τους πρόσφυγες…

Συγκεκριμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση του προσφυγικού από την υγειονομική πλευρά του, παρουσίασε στη Ρώμη ο Έλληνας υπουργός Υγείας.

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015, 09:20

Σε εξέλιξη τριμερής διαπραγμάτευση φαρμακοποιών

Με φόντο την αναστολή των κινητοποιήσεων των φαρμοκοποιών ΔΝΤ, Κομισιόν και Έλληνες φαρμακοποιοί διαπραγματεύονται τους όρους για το άνοιγμα του επαγγέλματος. Τι ζητά η κάθε πλευρά.

Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2015, 18:58

Σε διαρκή επικοινωνία βρίσκεται ο ΠΦΣ με την PGEU

Bασική επιδίωξη του προέδρου του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνου Λουράντου είναι η υιοθέτηση από ευρωπαϊκής πλευράς της άποψης, ότι τα ελληνικά θέματα των φαρμακείων αφορούν το σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών.

Τρίτη, 07 Ιουλίου 2015, 11:04

Οι εννέα παραλίες της Αττικής με “μαύρη σημαία”, λόγω ακαταλληλότητας των νερών

Ολόκληρη η εξωτερική πλευρά του μώλου στο λιμάνι της Ραφήνας, περιλαμβάνεται στις περιοχές όπου απαγορεύεται η κολύμβηση, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Υγείας.

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015, 09:47

Ομάδα εργασίας της Κομισιόν εξετάζει το αίτημα Κουρουμπλή για 10.000 θέσεις στην Υγεία

Το αίτημα της ελληνικής πλευράς θα εξετάσει ομάδα επιτρόπων, η οποία συγκροτείται με εντολή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2015, 09:28

Ελληνική πρόταση: Τα ΜΗΣΥΦΑ στα σούπερ μάρκετ!

Η πρόταση να διατίθενται τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα από τα σούπερ μάρκετ περιλαμβάνεται στο κείμενο συμφωνίας που απέστειλε η ελληνική πλευρά στους δανειστές. Αντιδρούν οι φαρμακοποιοί.

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015, 09:30

“Ja” από Γερμανούς βουλευτές στην προσπάθεια για ανασύνταξη του συστήματος Υγείας

Τη συνδρομή της γερμανικής κυβέρνησης σε τέσσερις τομείς, ζήτησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η οποία παραδέχτηκε ότι σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την κρίση έχει η ελληνική πλευρά.

Κυριακή, 10 Μαΐου 2015, 00:12

Τέσσερις προβληματισμοί από το Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού στο σχέδιο για τους ανασφάλιστου

Οι δημόσιες δομές δεν είναι σε θέση να καλύψουν τις εξετάσεις των ανασφάλιστων, οι οποίοι - από την πλευρά τους - δεν είναι σε θέση να πληρώσουν συμμετοχή για τα φάρμακα, επισημαίνουν στην πολιτεία οι εκπρόσωποι του Κοινωνικού Ιατρείου.