Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2024, 19:00

Πώς να ρίξουμε γρήγορα τη χοληστερόλη

Η αυξημένη χοληστερόλη είναι παράγοντας κινδύνου για αρκετές παθήσεις και είναι στο χέρι μας να κάνουμε τις σωστές επιλογές για να τη μειώσουμε.

Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2023, 12:06

Στατίνες: Μπορούν να έχουν παρενέργειες;

Οι στατίνες είναι φάρμακο που χορηγείται σε περιπτώσεις ιδιαίτερα αυξημένων τιμών χοληστερόλης. Υπάρχουν παρενέργειες από την χρήση τους;

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2023, 12:11

Πώς αλλάζουν οι ανάγκες της καρδιάς μας όσο μεγαλώνουμε;

Όσο περνούν τα χρόνια, η καρδιά μας γίνεται πιο ευάλωτη σε κινδύνους και οφείλουμε να την προστατεύουμε. Τι πρέπει να γνωρίζουμε;

Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2023, 14:30

Πώς θα αυξήσουμε την καλή χοληστερόλη

Τα επίπεδα της HDL χοληστερόλης είναι καλό να είναι αυξημένα, καθώς αυτό μειώνει τη συνολική μας χοληστερόλη και ενισχύει την υγεία της καρδιάς.

Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2023, 14:06

Τι εννοούμε λέγοντας "καλή" και "κακή" χοληστερόλη

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ χοληστερόλης HDL και LDL, ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους και πώς μπορούμε να τις επηρεάσουμε.

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023, 13:39

Συμπτώματα στο πρόσωπο και τι σημαίνουν

Μπορούμε να διαβάσουμε αρκετές ενδείξεις του οργανισμού μας από το πρόσωπό μας και να καταλάβουμε αν κάτι δεν πάει καλά.

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2022, 13:00

Τριγλυκερίδια και χοληστερόλη: Ποιες είναι οι διαφορές;

Ποιοι είναι οι ξεχωριστοί κίνδυνοι που υπάρχουν αν δούμε αυξημένα τα τριγλυκερίδια ή την κακή χοληστερόλη μας;

Τρίτη, 05 Απριλίου 2022, 14:43

Νικήστε τη χοληστερίνη, θωρακίστε την υγεία σας

Η αυξημένη χοληστερίνη είναι καθοριστικός παράγοντας καρδιαγγειακού κινδύνου και για το λόγο αυτόν η χοληστερίνη πρέπει να διατηρείται μέσα στα φυσιολογικά όρια.

Δευτέρα, 07 Φεβρουαρίου 2022, 19:36

Μύθοι για τη χοληστερόλη

Δυστυχώς, το θέμα της χοληστερόλης παραμένει προβληματικό για πολύ κόσμο που πιστεύει σε αυτές τις πληροφορίες.

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021, 15:20

4 τροφές να μην τρώτε αν έχετε υψηλή χοληστερόλη

Είναι διάσημες για την αύξηση των επιπέδων ''κακής'' χοληστερόλης.