Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011

8 μυστικά για να κρατηθείτε σε φόρμα

Βάζοντας την άσκηση στη ζωή σας, εκτός από έναν υποτυπώδη εξοπλισμό όπως άνετα παπούτσια και ρούχα, είναι απαραίτητο να φροντίσετε και τον 'διατροφικό σας εξοπλισμό' για να μπορέσετε να αντεπεξέλθετε στις νέες σας σωματικές ανάγκες!

Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2011

Η σημασία της διατροφής στην πρόληψη του καρκίνου

Εκτός από τη διακοπή του καπνίσματος και την έγκαιρη διάγνωση, δύο βασικές τροποποιήσιμες παράμετροι που συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου είναι η υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής και η τακτική άσκηση.

Τρίτη, 10 Αυγούστου 2010

Καλή διάθεση με χορό και σωστή διατροφή

Η άσκηση είναι υγεία και όλοι οι επιστήμονες τη χαρακτηρίζουν ως τον υπ’ αριθμό ένα σύμμαχο στη βελτίωση τόσο της ποιότητας όσο και της διάρκειας της ζωής όλων μας.

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2010

Παίζει ρόλο το τι τρώμε μετά την άσκηση;

Πολλά από τα οφέλη της αερόβιας άσκησης στην υγεία προκύπτουν κυρίως λόγω της πιο πρόσφατης συνεδρίας άσκησης.

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009

Διατροφικές συμβουλές για την εποχική κατάθλιψη

Είναι εφικτό να καταπολεμήσουμε τα συμπτώματα της εποχικής κατάθλιψης εφαρμόζοντας μια ισορροπημένη διατροφή, παράλληλα με τακτική σωματική αερόβια άσκηση.

Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2009

Εγκυμοσύνη και διατροφή

Η κύρια συνιστώσα για την εξασφάλιση ενός υγιούς περιβάλλοντος ανάπτυξης για το έμβρυο είναι η τήρηση από πλευράς της εγκύου μιας πλήρους και ισορροπημένης διατροφής, πλούσιας σε θρεπτικά συστατικά, σε συνδυασμό πάντα με ελαφρά σωματική άσκηση.

Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2009

Πίεση χρόνου, εμπόδιο για σωστή διατροφή και άσκηση στις γυναίκες

Σύμφωνα με τα ευρήματα μιας πρόσφατης μελέτης, οι γυναίκες που αντιλαμβάνονται την πίεση χρόνου ως εμπόδιο για τη συμμόρφωση με ένα πιο ισορροπημένο τρόπο διατροφής και την αύξηση της σωματικής δραστηριότητας έχουν λιγότερες πιθανότητες να ακολουθήσουν τις συστάσεις αναφορικά με την κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και σωματικής δραστηριότητας.

Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2009

Καλό και υγιεινό κολατσιό

Υγιεινό κολατσιό είναι αυτό που παρέχει σημαντικά θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα μας, όπως υδατάνθρακες, βιταμίνες και μέταλλα. Η κατανάλωση κολατσιού μπορεί να είναι μια πολύ υγιής και ισορροπημένη διατροφική συνήθεια, για παράδειγμα πριν ή μετά την άσκηση, ή αν τα κύρια γεύματα απέχουν χρονικά μεταξύ τους.

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2009

Διατροφικές συμβουλές για αποτελεσματική άσκηση

Συχνά το αυστηρό πρόγραμμα γυμναστικής συνδυάζεται και με αυστηρές δίαιτες και ακατάλληλες διατροφικές πρακτικές. Το αποτέλεσμα είναι να νιώθουμε μεγάλη κούραση και τελικά να εγκαταλείπουμε την προσπάθεια μετά από λίγες μέρες ή εβδομάδες.

Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2008

Διατρoφογενετική: H vέα κατεύθυνση της διαιτολογίας

Όλοι γνωρίζουμε πως η ποιότητα της διατροφής μας, η συχνότητα λήψης συγκεκριμένων τροφών, η άσκηση που ενδεχομένως κάνουμε αλλά και τα συμπληρώματα διατροφής που τυχόν προσλαμβάνουμε επηρεάζουν την κατάσταση της υγείας μας.