Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023, 13:47
Λαχταριστά επιδόρπια κατάλληλα για διαβήτηΟ διαβήτης δεν χρειάζεται να σας στερήσει ένα μικρό γλυκό - ειδικά αν είναι ένα γλυκό που περιέχει πολύ λίγη ζάχαρη.
Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023, 19:00
Μούσμουλο: Ποιες νόσους προλαμβάνουν το φρούτο και τα φύλλα τουΤο μούσμουλο περιέχει φλαβονοειδή και καροτενοειδή, που δρουν ως αντιοξειδωτικά τα οποία συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου σοβαρών νόσων.
Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023, 18:30
Πόσο θρεπτική είναι η μπανάναΟι μπανάνες περιέχουν φυτικές ίνες, μέταλλα, βιταμίνες και αρκετή θρεπτική αξία.
Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023, 12:46
Γλυκαιμικός δείκτης τροφίμων: Δεν είναι ο μόνος παράγοντας που πρέπει να λαμβάνει υπόψη του ο διαβητικός στο διατροφικό του πρόγραμμαΤα τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη δεν προκαλούν απότομες αυξήσεις του σακχάρου στο αίμα και δεν έχουν τόσο δυσμενείς μεταβολικές επιδράσεις όσο τα τρόφιμα υψηλού γλυκαιμικού δείκτη.
Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022, 11:53
Διαβήτης: Τι τρόφιμα πρέπει να αγοράζουμε;Ποιες είναι οι τροφές που πρέπει να έχουμε στην κουζίνα μας και ποιες παγίδες του σούπερ μάρκετ να αποφύγουμε αν έχουμε διαβήτη;
Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2022, 16:16
Υγιεινοδιαιτητική προσέγγιση της παχυσαρκίας και του σακχαρώδη διαβήτηΤα άτομα με ΣΔτ2, τα οποία είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα και αισθάνονται έτοιμα να προχωρήσουν σε τροποποίηση του τρόπου ζωής τους πρέπει να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα διατροφής, σωματικής δραστηριότητας και συμπεριφορικής αλλαγής.
Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2022, 10:37
Φρούτα κατάλληλα για ανθρώπους με διαβήτηΑυτά τα φρούτα - πάντα με μέτρο - είναι σχετικά ασφαλή για διαβητικούς, μιας και έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.
Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2022, 18:34
Λόγοι να τρώμε σκούρα σοκολάταΗ σκούρα σοκολάτα δεν είναι ένοχη απόλαυση. Όταν τηρούμε το μέτρο, έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας.
Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021, 11:26
Τα θαλασσινά στη διατροφή ανθρώπων με διαβήτηΑποτελούν εξαιρετική επιλογή για να φροντίζετε τον οργανισμό σας, αλλά και να μαγειρεύετε νόστιμα πιάτα με χαμηλούς υδατάνθρακες.
Δευτέρα, 21 Μαΐου 2007
Μείωση του γλυκαιμικού φορτίου στην καθημερινή διατροφή για καλύτερη υγείαΑνά καιρούς έχει διατυπωθεί η υπόθεση πως τα στοιχεία της δίαιτας που αυξάνουν την αντίσταση στην ινσουλίνη (ινσουλινοαντοχή) ή την έκκρισή της, επηρεάζουν τον κίνδυνο εμφάνισης διάφορων ασθενειών όπως ο διαβήτης τύπου 2 και η στεφανιαία νόσος.