Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 28 Απριλίου 2025, 15:00

Καρκίνος του ενδομητρίου: Υπάρχει διατροφή που να μειώνει τον κίνδυνο;

Η σωστή διατροφή μπορεί να βοηθήσει στην μείωση του κινδύνου για καρκίνο του ενδομητρίου. Ποιες τροφές να προτιμήσετε;

Δευτέρα, 03 Απριλίου 2023, 19:15

Ρόκα: Γεύση στη σαλάτα, υγεία στο σώμα

Παρέχει ποικιλία αντιοξειδωτικών και φυτικών ινών και περιέχει πιο πολύ ασβέστιο από τη λαχανίδα.

Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023, 19:00

Μούσμουλο: Ποιες νόσους προλαμβάνουν το φρούτο και τα φύλλα του

Το μούσμουλο περιέχει φλαβονοειδή και καροτενοειδή, που δρουν ως αντιοξειδωτικά τα οποία συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου σοβαρών νόσων.

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023, 18:55

Καρότα: Ωφέλιμα, όχι μόνο για τα μάτια

Τα καρότα έχουν πολλά αντιοξειδωτικά και οφέλη στην υγεία. Πώς βοηθούν τον οργανισμό.

Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2020

Διατροφή και καρκίνος

Η έγκαιρη διάγνωση και η πρόληψη μπορούν να ελαττώσουν τη θνητότητα από μορφές καρκίνου.

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015

Καρκίνος στον προστάτη: Ποιες τροφές βοηθούν στην πρόληψη

Η ντομάτα, το μπρόκολο και τα όσπρια ανήκουν στις τροφές που προστατεύουν από τον καρκίνο στον προστάτη. Τι δείχνουν οι έρευνες.

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015

Καρκίνος και διατροφή: Τι τρώει ο ασθενής μετά τη διάγνωση

Η διατροφή μαζί με τη συστηματική φυσική δραστηριότητα και την αποφυγή σε έκθεση καρκινογόνων στοιχείων παίζεi σημαντικό ρόλο στον καρκίνο. Τι πρέπει να τρώει ο ασθενής;

Τρίτη, 28 Μαΐου 2013

Διατροφικές οδηγίες και καρκίνος του μαστού

Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρία δημοσίευσε το 2012, για πρώτη φορά επίσημες κατευθυντήριες οδηγίες για τους ασθενείς που έχουν ‘νικήσει’ τον καρκίνο, με έμφαση στα οφέλη για την υγεία από τη διατήρηση υγιούς βάρους, την τακτική άσκηση και την υγιεινή διατροφή.

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011

Φυτοχημικές ενώσεις: οι κρυμμένοι θησαυροί των φυτικών τροφίμων

Οι φυτοχημικές ουσίες μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου χρόνιων ασθενειών όπως ο καρκίνος, οι καρδιοπάθειες, ο σακχαρώδης διαβήτης, η νόσος Alzheimer, ο καταρράκτης του ματιού ή η λειτουργική φθορά λόγω της ηλικίας.

Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2008

Ο ‘κόκκινος χρυσός’ της ελληνικής γης

Η καθημερινή χρήση του κρόκου ως καρυκεύματος αλλά και ως παραφαρμακευτικού σκευάσματος φαίνεται να δημιουργεί μια προστατευτική ασπίδα που αφορά στην πρόληψη και θεραπεία ανίατων ασθενειών (καρκίνος, καρδιαγγειακά).