Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2020

Διατροφή και καρκίνος

Η έγκαιρη διάγνωση και η πρόληψη μπορούν να ελαττώσουν τη θνητότητα από μορφές καρκίνου.

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015

Καρκίνος στον προστάτη: Ποιες τροφές βοηθούν στην πρόληψη

Η ντομάτα, το μπρόκολο και τα όσπρια ανήκουν στις τροφές που προστατεύουν από τον καρκίνο στον προστάτη. Τι δείχνουν οι έρευνες.

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015

Καρκίνος και διατροφή: Τι τρώει ο ασθενής μετά τη διάγνωση

Η διατροφή μαζί με τη συστηματική φυσική δραστηριότητα και την αποφυγή σε έκθεση καρκινογόνων στοιχείων παίζεi σημαντικό ρόλο στον καρκίνο. Τι πρέπει να τρώει ο ασθενής;

Τρίτη, 28 Μαΐου 2013

Διατροφικές οδηγίες και καρκίνος του μαστού

Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρία δημοσίευσε το 2012, για πρώτη φορά επίσημες κατευθυντήριες οδηγίες για τους ασθενείς που έχουν ‘νικήσει’ τον καρκίνο, με έμφαση στα οφέλη για την υγεία από τη διατήρηση υγιούς βάρους, την τακτική άσκηση και την υγιεινή διατροφή.

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011

Φυτοχημικές ενώσεις: οι κρυμμένοι θησαυροί των φυτικών τροφίμων

Οι φυτοχημικές ουσίες μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου χρόνιων ασθενειών όπως ο καρκίνος, οι καρδιοπάθειες, ο σακχαρώδης διαβήτης, η νόσος Alzheimer, ο καταρράκτης του ματιού ή η λειτουργική φθορά λόγω της ηλικίας.

Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2008

Ο ‘κόκκινος χρυσός’ της ελληνικής γης

Η καθημερινή χρήση του κρόκου ως καρυκεύματος αλλά και ως παραφαρμακευτικού σκευάσματος φαίνεται να δημιουργεί μια προστατευτική ασπίδα που αφορά στην πρόληψη και θεραπεία ανίατων ασθενειών (καρκίνος, καρδιαγγειακά).

Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2007

Διατροφή και καρκίνος του μαστού

Είναι γεγονός πως η πολύπλευρη σημασία της σωστής διατροφής στη πρόληψη του καρκίνου, δεν αποτελεί σήμερα συνείδηση του μέσου πολίτη. Δεν είναι λίγοι αυτοί, που εξακολουθούν να πιστεύουν πως αν είναι να σου συμβεί θα σου συμβεί και πως κάθε απομέρους μας προσπάθεια, με καθαρά προληπτική κατεύθυνση, είναι μάταια.

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2006

Γαλακτοκομικά προϊόντα και καρκίνος του παχέος εντέρου

Το γάλα και τα διάφορα γαλακτοκομικά προϊόντα αποτελούν σημαντικά συστατικά της δίαιτας του ανθρώπου.