Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018

Ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγω αν έχω διάρροια;

Υπάρχουν ορισμένες τροφές που πρέπει να τις ξεχάσουμε αν πάσχουμε από διάρροια. Ποιες είναι αυτές;

Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017

Πώς προετοιμάζουμε ένα ασφαλές γεύμα

Πόνος στην κοιλιά, ναυτία, εμετός και διάρροια μετά την κατανάλωση τροφής είναι τα πιο κοινά συμπτώματα των τροφιμογενών νοσημάτων. Πώς μπορούμε να τα προλάβουμε;

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013

Διατροφικές οδηγίες για τη σπαστική κολίτιδα

Αναλόγως τα συμπτώματα θα πρέπει να κάνετε και τις αντίστοιχες τροποποιήσεις, άλλες για τη δυσκοιλιότητα και άλλες για τη διάρροια.

Τετάρτη, 08 Απριλίου 2009

Ελκώδης κολίτιδα και διατροφή

Περιορίστε τις φυτικές ίνες (όσπρια, φρούτα, λαχανικά όχι όμως τις πατάτες χωρίς φλούδα, δημητριακά και σιτηρά ολικής αλέσεως, πίτουρο και τα γαλακτοκομικά προϊόντα), ιδιαίτερα τις εποχές έξαρσης, όταν δηλαδή έχετε πόνο ή διάρροια.

Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2007

Η επίδραση των προβιοτικών στη διάρροια

Η ανάπτυξη των προβιοτικών τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια έχει σηματοδοτήσει μια σημαντική εξέλιξη στη βιομηχανία τροφίμων - το πάντρεμα των τροφίμων που καθημερινά καταναλώνονται, με την επιστήμη.

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2007

Συμπτώματα και αντιμετώπιση της δυσπεψίας

Μήπως έχετε βάρος στο στομάχι, φούσκωμα, πόνο στο στομάχι, ναυτία, άσχημη γεύση, ξινίλες, ρεψίματα, κάποιες φορές διάρροια, πονοκέφαλο, πόνο στα κάτω άκρα, αδυναμία, ατονία, καούρες;

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2002

Δυσανεξία στη λακτόζη

Πολλά μωράκια υποφέρουν συχνά από πόνους στην κοιλίτσα, διάρροια και φουσκώματα, που οφείλονται στην αδυναμία του οργανισμού τους να ανεχθεί τη λακτόζη.