Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016

Αλάτι: Πώς θα περιορίσουμε την κατανάλωσή του

Αυστραλοί και Αμερικανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το αλάτι προκαλεί εθισμό, με τον ίδιο τρόπο που τον προκαλούν το κάπνισμα και τα ναρκωτικά.

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013

Τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό

Βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν την άμυνα του οργανισμού, εκτός από τη διατροφή είναι το κάπνισμα, η έλλειψη ύπνου, η καθιστική ζωή και η αποφυγή του ήλιου. Ποια τρόφιμα βοηθούν.

Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

Διακοπή καπνίσματος και σωματικό βάρος

Άν διακόψω το κάπνισμα θα παχύνω;' Μήπως αυτή αποτελεί μια από τις πρώτες δικαιλογίες που περνά από το μυαλό σας όταν σκέφτεστε να διακόψετε το κάπνισμα; Ήρθε ο καιρός να την ανατρέψετε!

Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2011

Η σημασία της διατροφής στην πρόληψη του καρκίνου

Εκτός από τη διακοπή του καπνίσματος και την έγκαιρη διάγνωση, δύο βασικές τροποποιήσιμες παράμετροι που συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου είναι η υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής και η τακτική άσκηση.

Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010

Η παχυσαρκία είναι πιο επικίνδυνη από το κάπνισμα

Eρευνητές υπολόγισαν ότι η ποιότητα ζωής και η μείωση των ετών εξαιτίας της παχυσαρκίας είναι πλέον ίση ή μεγαλύτερη από τα χρόνια που χάνονται λόγω του καπνίσματος.

Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010

Θα παχύνω αν διακόψω το κάπνισμα;

Πριν από 4 περίπου χρόνια μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική Περιοδική Έκδοση της Προληπτικής Ιατρικής παρουσίασε τον πιο εύκολο τρόπο για να φτιάξει κανείς μια 'ωρολογιακή βόμβα'…Αρκούν αρκετά κιλά παραπάνω από το επιθυμητό βάρος ενός ανθρώπου, ένας αναπτήρας και μερικά τσιγάρα…

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009

Διακόψατε το κάπνισμα; 5 συμβουλές για να μην πάρετε κιλά!

Αν διακόψατε το κάπνισμα, για να αποφύγετε την αύξηση βάρους, μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές:

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2009

Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία και η σωστή διατροφή τον καρκίνο

Πρόσφατη αναφορά του The European Men’s Health Forum απένειμε 'Ολυμπιακό μετάλλιο' στους Έλληνες για την επίδοσή τους στο κάπνισμα και στην κατανάλωση αλκοόλ και φυσιολογικώς, επακόλουθα, τους κατέτασσε στις πρώτες θέσεις σε θανάτους λόγω καρδιαγγειακών νοσημάτων και καρκίνου.

Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2009

Αύξηση βάρους μετά τη διακοπή του καπνίσματος

Αναμφισβήτητα στην ερώτηση κάπνισμα ή λίγα περιττά κιλά, η απάντηση είναι σαφής: Η διακοπή του καπνίσματος είναι πιο σημαντική από τα λίγα περιττά κιλά που παίρνουμε όταν σταματάμε το κάπνισμα.

Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2008

Διακοπή καπνίσματος: Πώς δεν θα πάρετε κιλά

Η διακοπή του καπνίσματος είναι μια πολύ σημαντική απόφαση για τους χρόνιους καπνιστές, ενώ η επίτευξη του στόχου απαιτεί πειθαρχία, καθώς οι δυσκολίες είναι αρκετές.