Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2022, 15:21

Τροφές για αντιγήρανση

Η διατροφή μας και τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά μπορούν να πολεμήσουν τα σημάδια του χρόνου.

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018

Οι παρενέργειες του πράσινου τσαγιού

Ιδανικό για το μεταβολισμό, καταπολεμά τη γήρανση, βελτιώνει το δέρμα. Ποιες είναι όμως οι αρνητικές πλευρές του;

Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2016

Οι τροφές που αγαπούν την υγεία μας καθώς μεγαλώνουμε

Αν και δεν υπάρχουν τροφές που να προλαμβάνουν τη γήρανση υπάρχουν κάποιες που μας βοηθούν να παραμείνουμε δυνατοί, όσα χρόνια και αν περάσουν!

Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2015

Ποιες είναι οι καλύτερες τροφές κατά της γήρανσης

Θέλετε καθαρό και λαμπερό δέρμα; Ενσωματώστε τότε στη διατροφή σας δέκα τροφές που θα σας κάνουν… δέκα χρόνια νεότερους!

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011

5 SOS βιταμίνες για μετά τα 50!

Οι βιταμίνες αποτελούν το σύμμαχό μας στη διατήρηση της ενεργητικότητας. Ας δούμε αναλυτικά τι προσφέρει καθεμία και ποιες είναι αυτές που συμβάλλουν στην πρόληψη της γήρανσης.

Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2010

Φυσικοί σύμμαχοι ενάντια στο οξειδωτικό στρες

Παρότι οι ελεύθερες ρίζες αποτελούν φυσιολογικά προϊόντα του μεταβολισμού, όταν παράγονται σε τόσο υψηλές ποσότητες στρέφονται κατά των ίδιων μας των κυττάρων με αποτέλεσμα να τους προκαλούν φθορές και να επισπεύδουν τη γήρανση του οργανισμού και την εκδήλωση χρόνιων νοσημάτων.

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009

Η μεσογειακή διατροφή μειώνει τον κίνδυνο γνωστικής εξασθένισης

Σύμφωνα με μία πρόσφατη μελέτη στο Ιατρικό Κέντρο του πανεπιστημίου της Κολούμπια στη Ν. Υόρκη, η Μεσογειακή διατροφή φαίνεται να σχετίζεται με μικρότερο κίνδυνο ήπιας γνωστικής εξασθένισης - ένα στάδιο ανάμεσα στη φυσιολογική γήρανση και την άνοια - ή της μετάβασης από ήπια γνωστική εξασθένιση σε νόσο Αλτσχάιμερ.

Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2008

Παχυσαρκία και εγκεφαλική γήρανση

Καθιστική ζωή και η κακή διατροφή, ενέχονται για την μειωμένη εγκεφαλική λειτουργία. Η παχυσαρκία από μόνη της συντείνει σε γρηγορότερους ρυθμούς εγκεφαλικής γήρανσης.

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2007

7 τροφές που απομακρύνουν τα γηρατειά

Υπάρχουν ορισμένες τροφές που σύμφωνα με έρευνες προστατεύουν από τα γηρατειά και από παθήσεις που σχετίζονται με το πέρασμα των χρόνων και τη διαδικασία γήρανσης. Ποιές είναι όμως αυτές οι τροφές;

Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2007

Χρειαζόμαστε τα συμπληρώματα των βιταμινών E και C;

Η συνολική διαδικασία γήρανσης αποδίδεται και σε μια βαθμιαία συσσώρευση ζημίας που προέρχεται από τις ελεύθερες ρίζες. Υπερβολική ποσότητα ελεύθερων ριζών έχει αναφερθεί στις καρδιαγγειακές παθήσεις, στη νόσο του Αλτσχάιμερ, στη νόσο του Πάρκινσον και στον καρκίνο.