Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 01 Απριλίου 2016

Πώς θα προλάβουμε την παιδική παχυσαρκία;

Η παιδική παχυσαρκία είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα, που δυσκολεύει πολύ την μετέπειτα ζωή ενός παιδιού. Πώς θα την προλάβουμε;

Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015

Τόνος: Ψάρι για δίαιτα και καλή υγεία

Όλα τα ευεργετικά οφέλη που έχει ο τόνος για τον οργανισμό μας, από την προστασία του ανοσοποιητικού και της καρδιάς, μέχρι την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014

Γιατί δυσκολευόμαστε να διατηρήσουμε ένα υγιές σωματικό βάρος;

Είναι ανάγκη να καταπολεμήσουμε την παχυσαρκία από τη σκοπιά του ενεργειακού ισοζυγίου, δηλώνει ειδικός, ο οποίος προτείνει τρόπους καταπολέμησής της με βάση τα αποτελέσματα πληθώρας ερευνών.

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014

Παιδική παχυσαρκία: Ποιο είναι το αντίδοτο;

Ποιοι είναι οι παράγοντες που ωθούν τα παιδιά στην παχυσαρκία και τι μπορούν να κάνουν οι γονείς για να την προλάβουν ή να την περιορίσουν;

Δευτέρα, 01 Σεπτεμβρίου 2014

Ο γητευτής της τροφής

Η εξάρτηση από το φαγητό και τα προβλήματα παχυσαρκίας θα μπορούσαν να μειωθούν, αν οι τροφές που καταναλώναμε, περιείχαν λιγότερες θερμίδες.

Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014

Το "πρωϊνό" σώζει ζωές

H μη κατανάλωση πρωινού μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη ενός ή περισσότερων παραγόντων κινδύνου, όπως παχυσαρκία, υπέρταση, υψηλή χοληστερίνη και διαβήτη, οι οποίοι μπορεί με τη σειρά τους να οδηγήσουν σε καρδιακή προσβολή.

Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2013

Πώς να υπολογίζω το ιδανικό βάρος

Ποιο είναι το ιδανικό βάρος και πώς μπορείτε να διαπιστώσετε αν ανήκετε στην κατηγορία της παχυσαρκίας.

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013

Πρωινό: Εχθρός της παχυσαρκίας

Το πρωινό συμβάλλει στη ρύθμιση της όρεξης τις επόμενες ώρες και κατ’ επέκταση στην ποσότητα του φαγητού που θα καταναλώσετε στα επόμενα γεύματα.

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013

Τα ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους

Τα ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά δεν προκαλούν παχυσαρκία, σύμφωνα με νέα μελέτη που παρουσιάστηκε στο 20ο Παγκόσμιο Συνέδριο Διατροφής.

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013

Λιγότερη τηλεόραση για λεπτότερα παιδιά

Συμβουλές για να περιορίσουν τα παιδιά σας τις ώρες παρακολούθησης τηλεόρασης, γεγονός που θα συμβάλλει στην αποφυγή της παχυσαρκίας.