Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2010

'Γυναικεία Αθλητική Τριάδα': Ποιες διαταραχές περιλαμβάνει

Τρεις διαταραχές (διαταραχή λήψης τροφής- αμηνόρροια- οστεοπόρωση) ονομάζονται 'Γυναικεία Αθλητική Τριάδα' και είναι πολύ διαδεδομένες στην αθλητική κοινότητα.

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2009

Προλάβετε την οστεοπόρωση με τη διατροφή

Η οστεοπόρωση είναι μια νόσος που χαρακτηρίζεται από χαμηλή οστική μάζα του οστού που οδηγεί σε αυξημένη ευθραυστότητα και συνεπώς σε αυξημένο κίνδυνο κατάγματος.

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2009

Η διατροφή της έφηβης για την πρόληψη της οστεοπόρωσης

Είναι γενικώς παραδεκτό ότι η ανάπτυξη υψηλότερης κορυφαίας οστικής μάζας (peak bone mass) κατά τη διάρκεια της εφηβείας προλαμβάνει την ανάπτυξη της μετεμμηνοπαυσιακής οστεοπόρωσης.

Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008

Διατροφή κατά της οστεοπόρωσης

Σύντομες Διατροφικές Οδηγίες από το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής. Η Σημασία και Αναγκαιότητα της Σωστής Διατροφής για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Ασθένειας.

Τρίτη, 02 Σεπτεμβρίου 2008

Διατροφή και οστεοπόρωση

Η οστεοπόρωση αποτελεί τη συνηθέστερη μεταβολική νόσο των οστών στη σύγχρονη εποχή μας, ιδίως στο δυτικό κόσμο.

Δευτέρα, 01 Σεπτεμβρίου 2008

Καφεΐνη και οστεοπόρωση

Για το θέμα αυτό υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις. Υπάρχουν κάποιες μελέτες που έχουν δείξει στο παρελθόν ότι μεγάλη δόση καφεΐνης συσχετίζονταν με απώλεια οστικής μάζας σε γυναίκες που βρίσκονται σε εμμηνόπαυση.

Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2008

Διατροφή κατά της οστεοπόρωσης

Η οστεοπόρωση αποτελεί τη συνηθέστερη μεταβολική νόσο των οστών στη σύγχρονη εποχή μας, ιδίως στο Δυτικό κόσμο. Δυστυχώς, δεν είναι γνωστή η συχνότητα εμφάνισης της κατάστασης αυτής κατά το παρελθόν, ώστε να γίνουν οι ανάλογες συγκρίσεις και συσχετίσεις.

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2008

Οι νέες διατροφικές οδηγίες για την οστεοπόρωση

Πολύ πρόσφατα, το Αμερικανικό Ίδρυμα Οστεοπόρωσης εξέδωσε τις ανανεωμένες οδηγίες για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης στους άντρες 50 ετών και άνω αλλά και στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες.

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2004

Σόγια: αυτός ο άγνωστος

Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει πως η σόγια έχει δράση προστατευτική όσον αφορά το φαινόμενο της οστεοπόρωσης.