Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2008

Ο ρόλος της διαφήμισης στην παιδική παχυσαρκία

Μελέτες σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν δείξει ότι τα παιδιά που παρακολουθούν διαφημίσεις τροφίμων είναι πιο πιθανό να επιλέξουν ή να ζητήσουν απ’ τους γονείς τους τα διαφημιζόμενα τρόφιμα σε σύγκριση με παιδιά που δεν τις παρακολουθούν, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστήμιου του Λίβερπουλ που δημοσιεύτηκε το 2007.

Δευτέρα, 02 Ιουνίου 2008

Πώς να κάνετε τα παιδιά σας να αγαπήσουν τα φρούτα και τα λαχανικά

Οι τραγικές διαστάσεις που έχει λάβει η παιδική παχυσαρκία στις μέρες μας, έχει υποχρεώσει ειδικούς και γονείς σε επαγρύπνηση. Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών αποτελεί ένα από τα πλέον βασικά εργαλεία μείωσης του βάρους και αύξησης της θρεπτικής αξίας του ημερήσιου διαιτολογίου παιδιών και εφήβων.

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2008

Παιδική παχυσαρκία και επιπτώσεις στην υγεία

Η παιδική παχυσαρκία αποτελεί σοβαρό πρόβληµα υγείας µε συνεχώς αυξανόµενη συχνότητα διεθνώς. Όσον αφορά στη χώρα μας, βρισκόμαστε στην πρώτη θέση σε ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας ανάμεσα στα Ευρωπαϊκά κράτη.

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2008

Διαφήμιση και παιδική παχυσαρκία

Τι τρώνε τα παιδιά στο σχολείο, πόσο συχνά τρώνε fast-food, τι περιέχουν οι καντίνες; Είναι μερικά από τα ερωτήματα που τίθενται προς απάντηση. Όμως μία από τις σημαντικότερες παραμέτρους που οδηγεί στην παιδική παχυσαρκία είναι η διαφήμιση.

Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2007

Η αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας στην Ελλάδα

Η παιδική παχυσαρκία αυξάνεται σε όλη την Ευρώπη, αποτελώντας πλέον μία από τις συνήθεις χρόνιες παιδικές ασθένειες. Συνολικά, το 10% των παιδιών σχολικής ηλικίας σε όλο τον κόσμο είναι υπέρβαρα και περίπου 22 εκ. παιδιά κάτω των 5 ετών.

Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2007

Παγκόσμια προγράμματα σχολικής παρέμβασης για την παιδική παχυσαρκία

Η επιδημία της παχυσαρκίας αποτελεί μια από τις σοβαρότερες προκλήσεις στο χώρο της υγείας. Αυτή η τάση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική για τα παιδιά και τους εφήβους, μεταβιβάζοντας έτσι την επιδημία στην ενηλικίωση.

Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2007

Παιδική παχυσαρκία: Η Αχίλλειος πτέρνα της Ελλάδας

Η συχνότητα της παιδικής παχυσαρκίας έχει αυξηθεί στις δυτικοευρωπαϊκές χώρες τα τελευταία χρόνια σε τέτοιο βαθμό ώστε τα επιδημιολογικά δεδομένα να δείχνουν ότι περίπου το 20% των παιδιών της Ευρώπης είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα.

Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2004

Παιδική παχυσαρκία στην Ελλάδα: τι φταίει και τι μπορεί να γίνει;

Ακουμε συχνά την άποψη από ειδικούς επιστήμονες και μη, ότι τα παιδιά στην Ελλάδα είναι από τα παχύτερα στην Ευρώπη. Είναι όμως αυτό σωστό; Τι είναι αυτό που άλλαξε τις τελευταίες δεκαετίες και συνέβαλλε στην αύξηση αυτή;