Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013

Τροφές που ευνοούν την 'καλή' χοληστερόλη (HDL)

Για τη βελτίωση των επιπέδων της «καλής» χοληστερόλης (HDL) συστήνεται:

Τετάρτη, 03 Απριλίου 2013

Χοληστερόλη και γλυκά

Εύκολα μπορούμε να παρασκευάσουμε γλυκά με βάση υλικά τα οποία βοηθούν στον έλεγχο της χοληστερόλης και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες που θωρακίζουν τον οργανισμό ενάντια στην καταστροφική δράση των ελευθέρων ριζών και της οξειδωτικής τους δράσης.

Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012

Οι κακές συνήθειες που ανεβάζουν τη χοληστερίνη

H διαιτητική χοληστερόλη έχει μια μικρή επίδραση στα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα. H αλήθεια είναι ότι τα κορεσμένα λίπη και τα trans λιπαρά οξέα είναι οι κύριοι «ένοχοι» για την αύξηση της χοληστερόλης στο αίμα και όχι η διαιτητική χοληστερόλη.

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

Μύθοι και αλήθειες για τα λιπαρά

Ποια είναι η πρώτη λέξη που σας έρχεται στο μυαλό ακούγοντας λέξεις όπως χοληστερόλη, τριγλυκερίδια, παχυσαρκία, καρδιαγγειακά, υπέρταση και έχει σχέση με τη διατροφή; Η απάντηση;…

Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012

Η γενετική πληροφορία μάς φέρνει κοντά στο μέλλον της εξατομικευμένης διατροφής

Πόσες φορές δεν έχετε ακούσει για άτομα που ενώ δεν έχουν 'συμμορφωθεί' με τις συστάσεις, έχουν εξετάσεις χοληστερόλης εντός των φυσιολογικών τιμών, σε αντίθεση με άτομα που 'ευλαβικά' τηρούν τις πρέπουσες οδηγίες και όμως αδυνατούν να ελέγξουν διατροφικά τη χοληστερόλη τους…

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012

Νικήστε τη χοληστερίνη, θωρακίστε την υγεία σας

Η διατροφή είναι παράγοντας - κλειδί όσον αφορά τον έλεγχο της αυξημένης χοληστερόλης. 'Ας δούμε μερικές καθημερινές επιλογές.

Τρίτη, 10 Απριλίου 2012

12 εντολές για χαμηλή χοληστερόλη

Η διατροφή, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση πρώιμης καρδιαγγειακής νόσου, καθώς επηρεάζει βιολογικούς παράγοντες κινδύνου και συγκεκριμένα τα επίπεδα των λιπιδίων, την αρτηριακή πίεση και το σωματικό βάρος.

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011

Πρακτικές συμβουλές για τη μείωση της χοληστερόλης

Ένας εύκολος τρόπος με τον οποίο μπορεί ο καθένας να εκτιμήσει την πρόσληψη τροφίμων που περιέχουν υψηλά επίπεδα κορεσμένων λιπών και χοληστερόλης είναι η εβδομαδιαία καταγραφή των τροφίμων που καταναλώνει.

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

Οι ευεργετικές ιδιότητες του σουσαμιού

Το σουσάμι και τα προϊόντα του (χαλβάς, ταχίνι, σησαμέλαιο) περιέχουν συστατικά που μειώνουν τη χοληστερόλη και την πίεση του αίματος.

Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2011

Η πρωτεΐνη της σόγιας μειώνει τη χοληστερόλη

Καθημερινά επιβεβαιώνεται πλέον ο ευεργετικός ρόλος της πρωτεΐνης της σόγιας στη βελτίωση της καλής μας υγείας και ζωής.