Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008

Σκόρδο: Σύμμαχος κατά του καρκίνου και των καρδιαγγειακών νόσων

Οι θετικές επιδράσεις φαίνεται να επικεντρώνονται στη μείωση της ολικής και της LDL χοληστερόλης, καθώς επίσης και των τριγλυκεριδίων.

Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2008

Αγκινάρα κατά χοληστερόλης

Ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Reading βρήκαν ότι απόσταγμα από τα φύλλα της σφαιρικής αγκινάρας (Artichoke Leaf Extract- ALE), το οποίο χορηγείται χωρίς ιατρική συνταγή, μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη σε, κατά τα άλλα, υγιή άτομα με μέτρια αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης.

Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2008

Μούρα: Οι σύμμαχοι της καρδιάς μας

Μία νέα μελέτη που διεξήχθει στη Φιλανδία ισχυρίζεται ότι μία δίαιτα πλούσια σε διάφορα είδη της ευρείας κατηγορίας των μούρων (berries) μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης (HDL) και να μειώσει την αρτηριακή πίεση, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο εκδήλωσης καρδιαγγειακώ παθήσεων.

Τρίτη, 17 Ιουνίου 2008

Συστάσεις για μείωση της χοληστερόλης

Για να μειωθεί η χοληστερόλη LDL σας συστήνουμε τα παρακάτω:

Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2008

Μειώστε τη χοληστερόλη με διατροφικές αλλαγές

Ανησυχείτε για τα επίπεδα της χοληστερόλης σας; Σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποίησαν ερευνητές του συστήματος υγείας του Πανεπιστημίου του Michigan, ίσως να θέλετε να κλείσετε μερικά ραντεβού με έναν πτυχιούχο διαιτολόγο για να πάρετε κάποιες συμβουλές για το πώς μπορείτε να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες.

Πέμπτη, 29 Μαΐου 2008

Πώς επιδρά η χοληστερόλη των τροφών στη χοληστερόλη του αίματος;

Υπολογίζεται ότι η βαρυτήτα της υπερχοληστερολαιμίας είναι μεγαλύτερη σε σχέση με τους υπόλοιπους παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων.

Πέμπτη, 03 Απριλίου 2008

Ριζότο με αγκινάρες και μαραθόριζα

Μελέτη κορυφαίου Πανεπιστημίου της Γερμανίας παρουσιάζει τις ευεργετικές επιδράσεις της αγκινάρας, τόσο στη μείωση της χοληστερόλης όσο και στη βελτίωση των ηπατικών λειτουργιών.

Τρίτη, 01 Απριλίου 2008

Πάπια πορτοκάλι

Η πάπια που τα τελευταία χρόνια έχει μπει δυναμικά στην εγχώρια γαστρονομία, θεωρείται μια ολιγοθερμιδική επιλογή, χαμηλή σε λίπος και χοληστερόλη και συνεπώς άλλοθι για άτομα που εκ των πραγμάτων πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικά με τη χοληστερόλη τους. Είναι όμως πράγματι έτσι;

Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2008

Νηστεία Γαλακτοκομικών

Η αποχή από την κατανάλωση γαλακτοκομικών συνηθίζεται είτε καθόλη τη διάρκεια της σαρακοστής, ή σε κάποιες εβδομάδες της. Το πλεονέκτημα αυτής της διατροφής, έγκειται κυρίως στη μειωμένη πρόσληψη λιπαρών οξέων και χοληστερόλης από την αποφυγή κατανάλωσης τυριών.

Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2008

Τα πλεονεκτήματα της νηστείας κρέατος

Αδιαμφισβήτητα, η αποχή από την κατανάλωση κρέατος και άλλων ζωικών προϊόντων φέρει σημαντικά πλεονεκτήματα. Καταρχήν, η μειωμένη πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών και χοληστερόλης είναι δεδομένη, με αποτέλεσμα οι δύο αυτοί παράγοντες κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων και διαφόρων μορφών καρκίνου σχεδόν να εκλείπουν από τη διατροφή μας.