Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 05 Μαρτίου 2008

Κριθαροκουλουράκια με cottage και λιαστή τομάτα

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι κατάλληλη για όσους έχουν υψηλή χοληστερόλη.

Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2008

Αλήθειες και μύθοι για το τσάι

Μακράς διάρκειας έρευνα από Ολλανδικό Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας έδειξε ότι η τακτική κατανάλωση μαύρου τσαγιού μειώνει τα επίπεδα της κακής (LDL) χοληστερόλης στο αίμα μειώνοντας παράλληλα και την πιθανότητα εγκεφαλικού και καρδιακού επεισοδίου.

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2008

Κατανάλωση αβγών και κίνδυνος εμφάνισης καρδιακής ανεπάρκειας

Τα αβγά εκτός από τα 200 mgr χοληστερόλης ανά τεμάχιο που περιέχουν, διαθέτουν και μια πληθώρα άλλων θρεπτικών συστατικών, όπως βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μέταλλα, φυλικό οξύ, πρωτεΐνες, μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και χολίνη που έχει ευεργετικές ιδιότητες στη μνήμη και τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2005

Πράσινο τσάι και υγεία

Το πράσινο τσάι, αποδεικνύεται ιδιαίτερα ευεργετικό για την υγεία. Πιο συγκεκριμένα, επιστημονικές έρευνες αναφέρουν τις ευεργετικές επιδράσεις του πράσινου τσαγιού στην πρόληψη του καρκίνου και των καρδιαγγειακών νοσημάτων και στον έλεχγο της χοληστερόλης, ενώ συμβάλλει και στην καλή υγεία του συκωτιού.

Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2003

Ιαπωνική δίαιτα-πρότυπο υγιεινής διατροφής: ακόμα πιο αποτελεσματική χάρη στίς φυτικές στερόλες

Μία νέα ιαπωνική μελέτη, που πραγματοποιήθηκε στο Waseda Clinic του Τόκιο, έδειξε ότι άτομα, που ακολουθούν ήδη ένα διαιτολόγιο με χαμηλότερη περιεκτικότητα λιπαρών,μπορούν να μειώσουν ακόμη περισσότερο τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα, με την προσθήκη μαργαρινών εμπλουτισμένων με φυτικές στερόλες στο καθημερινό τους διαιτολόγιο.

Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2003

Παιδική χοληστερόλη!

Πρόκειται για πρόβλημα το οποίο μπορεί να απασχολεί και πολύ νεαρές ηλικίες: παιδιά και εφήβους.