Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 09 Μαΐου 2007

Ευρώπη ενάντια στην παχυσαρκία: Επιχείρηση 'PORGROW'

Η παχυσαρκία και οι επιπλοκές της, που προδιαθέτουν για άλλες χρόνιες ασθένειες ταλαιπωρούν χρόνια τώρα τους ευρωπαίους. Η γηραιά ήπειρος φαίνεται πως πήρε στα σοβαρά το πρόβλημα της αυξανόμενης συχνότητας της παχυσαρκίας στα κράτη-μέλη της και ανέλαβε δράση.

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2007

Είναι ο ύπνος φάρμακο κατά της παχυσαρκίας;

Τι επιρροή όμως μπορεί να έχει ο ύπνος και η περιορισμένη χρονική του διάρκεια, που απορρέει συχνά από τον έντονο και στρεσογόνο τρόπο ζωής, στην εκδήλωση της παχυσαρκίας?

Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2007

Ύπνος και Παχυσαρκία

Όταν κοιμόμαστε καλά, ξυπνάμε ανανεωμένοι και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις καθημερινές απαιτήσεις . Όταν όμως αυτό δεν συμβαίνει, τότε κάθε μέρος της ζωής μας μπορεί να υποφέρει. Η εργασία μας, οι σχέσεις μας, η παραγωγικότητά μας, η υγεία και η ασφάλειά μας μπαίνουν σε κίνδυνο.

Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2006

Η Ψυχολογία της Παχυσαρκίας

Όπως όλοι γνωρίζουμε η πρόσληψη παραπανίσιων κιλών στο σώμα μας συνδέεται άμεσα με τον μεταβολισμό μας. Με άλλα λόγια, οι ποσότητα τροφής που χρειάζεται ο καθένας μας για να συντηρεί το βάρος του στα φυσιολογικά του όρια εξαρτάται από την αποτελεσματικότητα και την ταχύτητα που ο οργανισμός μας 'καιει' την ενέργεια που παίρνει από τις τροφές.

Τρίτη, 19 Ιουλίου 2005

Το γρήγορο φαγητό είναι σίγουρα μια κακή και επιβαρυντική επιλογή

Όλοι γνωρίζουμε ότι η διατροφή μας γίνεται όλο και πιο επιβαρυντική για τη υγεία μας. Ιδιαίτερα τα νέα παιδιά καταναλώνουν όλο και συχνότερα φαγητό έξω από το σπίτι και η διατροφή αυτή γίνεται ολοένα και χειρότερη, συμβάλλοντας έτσι στην εμφάνιση αλλά και στη διόγκωση προβλημάτων υγείας όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης τύπου ΙΙ σε παιδιά, η υπέρταση αλλά και η υπερλιπιδιαμία σε μικρές ηλικίες.

Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2004

Επιδημικές διαστάσεις της παχυσαρκίας

Το ανησυχητικότερο όμως είναι ότι οι ρυθμοί εμφάνισης της παχυσαρκίας ειδικότερα στις κοινωνίες δυτικού τύπου είναι ραγδαία αυξανόμενοι.

Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2004

Παιδική παχυσαρκία στην Ελλάδα: τι φταίει και τι μπορεί να γίνει;

Ακουμε συχνά την άποψη από ειδικούς επιστήμονες και μη, ότι τα παιδιά στην Ελλάδα είναι από τα παχύτερα στην Ευρώπη. Είναι όμως αυτό σωστό; Τι είναι αυτό που άλλαξε τις τελευταίες δεκαετίες και συνέβαλλε στην αύξηση αυτή;

Τρίτη, 09 Μαρτίου 2004

Ο ρόλος της διατροφής και του τρόπου ζωής στην πρόληψη του Διαβήτη τύπου 2

Η παχυσαρκία θεωρείται σήμερα ως ο σημαντικότερος από αυτούς τους παράγοντες για την εμφάνιση του διαβήτη τύπου 2

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2003

Πρόληψη της παχυσαρκίας

Όσον αφορά τα αίτια της παχυσαρκίας, το πιο συνηθισμένο είναι η πρόσληψη με το φαγητό μεγαλύτερου αριθμού θερμίδων, απ' αυτές που χρειάζεται το άτομο για τις ημερήσιες ανάγκες του.