Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2009

5 συμβουλές για απώλεια βάρους μετά τις διακοπές

Μην πανικοβάλλεστε από την πιθανή πρόσληψη 1-3 κιλών κατά τη διάρκεια των διακοπών, διότι μελέτες έχουν δείξει πως το επιπρόσθετο αυτό βάρος χάνεται με το που θα μπείτε πάλι στις καθημερινές σας συνήθειες.

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009

Καλοκαίρι: Η κατάλληλη εποχή για απώλεια βάρους

Ποια είναι τα μυστικά στη διατροφή μας όπου την περίοδο του καλοκαιριού και των διακοπών μπορούν να μας οδηγήσουν σε απώλεια ή σταθεροποίηση του βάρους μας;

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009

Γρήγορη απώλεια βάρους: Τι πρέπει να αποφεύγετε

Όταν καταναλώνετε λιγότερες από 1000-1200 θερμίδες την ημέρα, ο οργανισμός σας αναπτύσσει μια αντίδραση πείνας, κάτι το οποίο μειώνει το μεταβολισμό. Οι 1000-1200 θερμίδες πρέπει να είναι το κατώτερο όριο και μάλιστα πολλές γυναίκες πρέπει να καταναλώνουν περισσότερες προκειμένου να αδυνατίσουν.

Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2009

Ετοιμάστε το σώμα σας για την πρώτη βουτιά

Θέστε τον προσωπικό σας στόχο. Ζυγιστείτε σήμερα και βάλτε τον στόχο για την απώλεια βάρους που θέλετε να πετύχετε. Γράψτε τους δύο αριθμούς σε ένα κομμάτι χαρτί.

Τρίτη, 26 Μαΐου 2009

Γιατί πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που υπολογίζουμε την απώλεια βάρους

Η μη θέσπιση ρεαλιστικών στόχων σε συνδυασμό με την υπερβολική ενασχόληση με την εικόνα σώματος οδηγεί σε επαναπρόσληψη βάρους. Συγκεκριμένα, σημαντικός αριθμός ασθενών σταματά την προσπάθειά του όταν αυτή δεν ανταποκρίνεται στις υπέρμετρες προσδοκίες του.

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2009

Η σημασία της λευκίνης στην απώλεια βάρους

Έρευνα του καθηγητή του Πανεπιστημίου του Illinois Donald Layman, έδειξε ότι η λευκίνη εκτός από βασικό αμινοξύ που συμμετέχει στη σύνθεση των πρωτεϊνών, έχει μοναδικό ρόλο στη ρύθμιση του μεταβολισμού.

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2009

Το στρες παχαίνει!

Για τους περισσότερους από μας, το στρες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Δυστυχώς, πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα δείχνουν πως μπορεί να επηρεάζει την απώλεια βάρους.

Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2009

Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών και Διατροφή

Η βελτίωση των συμπτωμάτων και η απώλεια βάρους σε κοπέλες που υποφέρουν από το Σύνδρομο των Πολυκυστικών Ωοθηκών βασίζεται σε μια ισορροπημένη και εξατομικευμένη διατροφή, στη φαρμακοθεραπεία εάν αυτή είναι απαραίτητη και στην αύξηση της κίνησης.

Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2008

Αμφισβητούνται τα light τρόφιμα;

Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε το περασμένο μήνα στο γνωστό επιστημονικό περιοδικό 'British Medical Journal' από καθηγητή της Διατροφής του Ανθρώπου του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης τέθηκε σε αμφισβήτηση τόσο η ασφάλεια όσο και η αποτελεσματικότητα των τροφίμων και συμπληρωμάτων διατροφής που στοχεύουν στην απώλεια βάρους.

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2008

Πώς μπορούμε να αυξήσουμε το βάρος μας;

Η αύξηση του σωματικού βάρους, για πολλά άτομα μπορεί να είναι όσο δύσκολη και η απώλεια βάρους για τους υπέρβαρους, ίσως και δυσκολότερη, εάν συνυπολογίσει κανείς το γεγονός ότι στην προσπάθεια πρόσληψης βάρους δεν βρίσκει κανείς εύκολα αρωγή σε επιστημονικό και ψυχολογικό επίπεδο.