Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2008

Τα φρούτα βοηθούν στο αδυνάτισμα

Έχει βρεθεί ότι η αυξημένη κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, διαιτητικών ινών, βιταμινών C και B6, β- καροτίνης και φυλλικού οξέος αυξάνουν ανεξάρτητα την απώλεια βάρους σε έναν πληθυσμό υπέρβαρων ενηλίκων.

Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2008

Διαβήτης και διατροφική συμπεριφορά

Η εφαρμογή ενός προγράμματος τροποποίησης συμπεριφοράς είναι αποτελεσματική και στην απώλεια βάρους σε διαβητικούς τύπου 2.

Τετάρτη, 01 Οκτωβρίου 2008

Διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες

Εδώ και περίπου τρείς δεκαετίες, τα διατροφικά σχήματα που είναι χαμηλά σε υδατάνθρακες ολοένα και αυξάνονται, κυρίως δίνοντας την υπόσχεση ότι θα μας βοηθήσουν να έχουμε γρήγορη και ασφαλή απώλεια βάρους.

Τρίτη, 22 Ιουλίου 2008

Δίαιτες: νεότερα δεδομένα

Στο παρελθόν έχουν συγκριθεί οι δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων με τις δίαιτες χαμηλών λιπαρών και έχει δειχθεί πως οι πρώτες αποτελούν μια καλή εναλλακτική στις δεύτερες όταν στόχος είναι η απώλεια σωματικού βάρους.

Πέμπτη, 22 Μαΐου 2008

Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών και διατροφή

Υπολογίζεται ότι 5-10% των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας πάσχουν από το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών. Τα κύρια συμπτώματα του συνδρόμου είναι ο άστατος κύκλος, η τριχοφυΐα, η ακμή, η ανδρικού τύπου παχυσαρκία, η δυσανεξία σε υδατάνθρακες και η δυσκολία στην απώλεια βάρους. Το ΣΠΩ θεωρείται η συχνότερη αιτία υπογονιμότητας στις γυναίκες.

Δευτέρα, 05 Μαΐου 2008

Πώς αποφεύγουμε το φαινόμενο γιο-γιο

Το φαινόμενο γιο-γιο, γνωστό και ως 'ανακύκλωση' του βάρους, αφορά την απώλεια κιλών και τη σταδιακή επανάκτησή τους. Αυτές οι αυξομειώσεις του βάρους μπορεί να είναι μικρές – της τάξης των 3-5 κιλών κάθε φορά – αλλά και μεγαλύτερες π.χ., της τάξεως των δέκα ή και περισσότερων κιλών.

Παρασκευή, 02 Μαΐου 2008

Η κατάλληλη διατροφή για το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών

Η απώλεια βάρους, ανάγεται σε ένα πρώτης τάξεως μέτρο ύφεσης του συνδρόμου, με συχνό αποτέλεσμα την αποκατάσταση της ωορρηξίας και την ομαλοποίηση της περιόδου.

Τετάρτη, 23 Απριλίου 2008

'Ανοιξη: Εποχή για νέο ξεκίνημα στη διατροφή

Μία από τις συχνότερες τέτοιες αλλαγές που οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε να κάνουμε αυτούς τους μήνες είναι η απώλεια βάρους και ίσως η βελτίωση της διατροφής μας και της εμφάνισης μας, ώστε ο επόμενος χρόνος να μας βρει σε καλύτερη φυσική κατάσταση.

Παρασκευή, 11 Απριλίου 2008

Τι 'σαμποτάρει' το αδυνάτισμα

Γίνονται με σωστό τρόπο οι προσπάθειες για απώλεια βάρους ή ορισμένες φορές γίνονται με τη χρήση ανορθόδοξων και ακατάλληλων μέσων;

Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2008

Νηστεία και Απώλεια Βάρους

Η νηστεία χρησιμοποιείται συχνά σαν εργαλείο για την επίτευξη μιας απώλειας βάρους κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που παρά την αποχή από την κατανάλωση κρέατος, γαλακτοκομικών και λαδιού δεν καταφέρνουν να χάσουν βάρος.