Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 18 Μαΐου 2010

Τρόφιμα για καθημερινή κατανάλωση

Το να χάσει κανείς βάρος δεν γίνεται μόνο με την αποφυγή των λιπαρών τροφίμων. Η πείνα δεν αποτελεί αποτελεσματική στρατηγική για την απώλεια βάρους.

Τρίτη, 06 Απριλίου 2010

Μέτρηση θερμίδων: μυστικό για την απώλεια βάρους

Σας κουράζει να μετράτε θερμίδες; Τελευταία καταναλώνετε τροφές χαμηλές σε λιπαρά; Σύμφωνα με μία νέα μελέτη, δεν έχει σημασία τί είδους διατροφή ακολουθείτε, αυτό που μετράει είναι να ελέγχετε τις ποσότητες που καταναλώνετε, δηλαδή τις θερμίδες σας.

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010

Οι σούπες στη διατροφή μας

Οι σούπες αποτελούν πολύ καλή διατροφική επιλογή για τη σιλουέτα μας καθώς μπορεί να βοηθήσουν στην απώλεια ή τη συντήρηση υγιούς βάρους.

Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010

Βιταμίνη D για απώλεια βάρους;

Η βιταμίνη D που προσλαμβάνεται από την ηλιακή ακτινοβολία, τα τρόφιμα και τα συμπληρώματα διατροφής μετατρέπεται στο ανθρώπινο σώμα σε καλσιτριόλη, που αποτελεί και την ενεργή μορφή της βιταμίνης.

Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2010

Κανόνες διατροφικής συμπεριφοράς

Η σωστή διατροφή εξασφαλίζει όχι μονό σωματική υγεία αλλά και ψυχική ευεξία. Στόχος μας δεν είναι μόνο η απώλεια βάρους. Είναι και η υιοθέτηση μιας σωστής διατροφικής συμπεριφοράς που δεν θα είναι εφήμερη.

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010

Απώλεια βάρους: Πόσο εφικτή είναι η επίτευξη του στόχου;

Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι όλοι όσοι διαβάζετε αυτό το άρθρο αυτή τη στιγμή, έχετε επιχειρήσει στο παρελθόν να ρυθμίσετε το βάρος σας με ποικίλους τρόπους.

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2009

Δίαιτες αποτοξίνωσης: Τι ισχύει πραγματικά;

Πρακτικά, η μέθοδος της αποτοξίνωσης περιορίζει σημαντικά την ενεργειακή πρόσληψη με αποτέλεσμα να οδηγεί σε ταχεία απώλεια βάρους.

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2009

9 μύθοι για την απώλεια βάρους

Υπάρχουν αρκετοί μύθοι όσον αφορά την απώλεια κιλών. Δείτε 9 αντιπροσωπευτικούς μύθους.

Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2009

Ενεργειακή διατροφή: Απώλεια βάρους χωρίς στερήσεις

Καταναλώνοντας συγκεκριμένες τροφές συγκεκριμένες ώρες της ημέρας βοηθάμε τον οργανισμό μας να διατηρήσει τη ροή της ενέργειας στο σώμα αλλά και να χάσουμε βάρος. Αυτή είναι η ουσία ενός νέου, για τα ελληνικά δεδομένα, εναλλακτικού διατροφικού μοντέλου, της Ενεργειακής Διατροφής.

Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2009

Πώς θα χάσουμε τα κιλά του καλοκαιριού

Μετά το τέλος του καλοκαιριού, ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με πράγματα που είχαμε αναβάλει και ένα από αυτά είναι η απώλεια βάρους. Σ’ αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με το ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι απώλειας βάρους και τι θα πρέπει να προσέξουμε.