Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011
Στέβια: Γλυκό χωρίς ενοχέςΑπό τον κήπο απευθείας στην.. κουζίνα μας μεταφέρεται η στέβια, αποτελώντας την must εναλλακτική προκειμένου να απολαύσει κανείς τη γλυκιά γεύση χωρίς περιττές θερμίδες.
Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011
Στο μικροσκόπιο η δίαιτα ανάλογα με την ομάδα αίματοςΜια από τις ευρύτατα διαδεδομένες θεωρίες για τη διατροφή είναι αυτή του Peter D’Adamo, που υποστηρίζει ότι οι διατροφικές μας απαιτήσεις, καθορίζονται σε σημαντικό βαθμό από την ομάδα αίματός μας.
Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011
Ο ρόλος του ασβεστίου στην ανάπτυξη και τα οστάΣτην παιδική ηλικία, ιδιαίτερο βάρος δίνεται σε συστατικά που είναι υπεύθυνα για το χτίσιμο γερού σκελετού, με σημαντικότερο το ασβέστιο, τη βιταμίνη D, το μαγνήσιο και το φώσφορο.
Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011
Πόσο επηρεάζει ο ύπνος το βάρος μαςΠολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι ο ανεπαρκής ύπνος έχει επιπτώσεις στο μεταβολισμό του οργανισμού μας με συνέπεια την αύξηση του σωματικού μας βάρους.
Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011
Το κίνητρο για αδυνάτισμαΜε το πέρασμα των χρόνων οι Έλληνες φαίνεται να κληρονομούν εκτός από χρέη και πολλά κιλά, εφόσον τα δεδομένα δείχνουν πως τα ποσοστά της παχυσαρκίας αυξάνονται. Πώς είναι δυνατόν μέσα σε ένα όλο και πιο πιεστικό και ασφυκτικό περιβάλλον να βρεις το 'κουράγιο' και τη θέληση να αδυνατίσεις;
Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011
6 μύθοι για τη διατροφή στον διαβήτηΟι μύθοι βρίσκονται παντού και μπορούν να δυσκολεύουν κατά κάποιο τρόπο τη ζωή μας. Ειδικά στο θέμα διαβήτη και διατροφής, υπάρχουν πολλοί μύθοι που πρέπει να καταρριφθούν, γιατί δημιουργούν στον ασθενή την αίσθηση της στέρησης και του περιορισμού επιλογής τροφών.
Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011
Υδατάνθρακες...οι ′απαγορευμένοι′Πόσες φορές κατά τη διάρκεια μιας δίαιτας πήρατε 'διαζύγιο' με τη ζάχαρη, τα γλυκά και τα ζυμαρικά, το ρύζι, το ψωμί, τις πατάτες, δηλαδή όλα τα αμυλούχα τρόφιμα; Τι σχέση μπορεί να έχουν αυτά τα κατά τα άλλα νόστιμα τρόφιμα με τα 'υγιεινά' φρούτα και λαχανικά;
Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011
Μύθοι και αλήθειες για την τροφική δυσανεξίαΣοβαρή αντίδραση σε κάποια τροφή μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία ανεξάρτητα από το ιστορικό.
Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011
Η διατροφική αξία του ελαιόλαδουTo ελαιόλαδο περιέχει ‘καλά’ - ακόρεστα λιπαρά, λιποδιαλυτές βιταμίνες (βιταμίνη E) και αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως πολυφαινόλες.
Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011
10 συμβουλές για καλύτερη διατροφή στο γραφείοΕίναι εύκολο να ακολουθήσεις διατροφικές συμβουλές στην ηρεμία του σπιτιού σου, αλλά όταν περνάς 12 ώρες την ημέρα στο γραφείο, το να συνεχίσεις να διατρέφεσαι υγιεινά είναι ένα μεγάλο καθημερινό στοίχημα. Πώς θα τα καταφέρετε;