Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010
5 συμβουλές για να αποφύγετε το hangoverΚάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και ο οργανισμός του λειτουργεί διαφορετικά, αλλά να θυμάστε ότι οι περισσότεροι συνήθως δεν μπορούν να επεξεργαστούν παραπάνω από μια μερίδα ποτό.
Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2010
Φυσικοί σύμμαχοι ενάντια στο οξειδωτικό στρεςΠαρότι οι ελεύθερες ρίζες αποτελούν φυσιολογικά προϊόντα του μεταβολισμού, όταν παράγονται σε τόσο υψηλές ποσότητες στρέφονται κατά των ίδιων μας των κυττάρων με αποτέλεσμα να τους προκαλούν φθορές και να επισπεύδουν τη γήρανση του οργανισμού και την εκδήλωση χρόνιων νοσημάτων.
Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2010
Οδηγός ′επιβίωσης′ από τα κιλά των ΧριστουγέννωνΜαζί με την ευχάριστη ατμόσφαιρα, τις συνεστιάσεις με αγαπημένα πρόσωπα, τα δώρα, ο Άγιος Βασίλης φέρνει και περιττά κιλά. Η γιορτινή ατμόσφαιρα δεν συνδέεται μόνο με το καλό αλλά και με το πολύ φαγητό.
Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2010
Εορταστικός μπουφές και κίνδυνοι λοιμώξεωνΤα προβλήματα υγείας που συνδέονται με τους εορταστικούς μπουφέδες δεν σχετίζονται μόνο με την πολυφαγία, αλλά και με το γεγονός ότι πολλές φορές τα πιάτα παραμένουν επί μακρόν σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρισμα.
Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010
Τρεις σύμμαχοι του χριστουγεννιάτικου πιάτουΘα βρεθούν στα περισσότερα τραπέζια μαζί με διάφορους ξηρούς καρπούς ως συνοδευτικό ποτού, μέσα στη γέμιση της γαλοπούλας ή σε σοκολατάκια. Ο λόγος για τα αποξηραμένα δαμάσκηνα, τους χουρμάδες και τα ξερά σύκα.
Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010
Γιορτινές μέρες όλο γλύκα... χωρίς περιττά κιλάΈτσι, το να μείνουμε πιστοί σε ένα μετρημένο διαιτολόγιο, έχοντας μπροστά μας και ‘του πουλιού το γάλα’, είναι δύσκολο και σχεδόν ακατόρθωτο. Το τέλος της γιορτινής περιόδου, μας βρίσκει συνήθως φορτωμένους με δώρα και κάποια… ενθύμια που αφορούν στη σιλουέτα μας.
Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010
Μελομακάρονο ή κουραμπιές; πλεονεκτήματα και μειονεκτήματαΤα γλυκά δεν παχαίνουν αν καταναλώνονται με μέτρο και βέβαια αν περιοριστούμε σε μικρή ποσότητα και όχι σε μικρό ταψί.
Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010
Χριστουγεννιάτικα μπισκόταΘα χρειαστείτε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, βούτυρο, καστανή ζάχαρη, ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλλα, ½ κουταλάκι τζίντζερ, 1 χτυπημένο αυγό.
Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010
Ο ήχος επηρεάζει τη γεύσηΤο επίπεδο της φασαρίας, γενικά του ήχου ή της μουσικής, επηρεάζει την άποψή μας για φαγητό που τρώμε!
Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010
Η παχυσαρκία είναι πιο επικίνδυνη από το κάπνισμαEρευνητές υπολόγισαν ότι η ποιότητα ζωής και η μείωση των ετών εξαιτίας της παχυσαρκίας είναι πλέον ίση ή μεγαλύτερη από τα χρόνια που χάνονται λόγω του καπνίσματος.