Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2010

Η σημασία των αποξηραμένων φρούτων στο διαιτολόγιό μας

Τα αποξηραμένα φρούτα εκτός από την ευχάριστη και γλυκιά γεύση που μας προσφέρουν, έχουν κάποιες ιδιότητες που τα καθιστούν πολύ σημαντικά για την υγεία μας.

Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2010

Αντικαταστήστε τα κορεσμένα λιπαρά με μονοακόρεστα

Νεότερα δεδομένα από επιστημονικές έρευνες συστήνουν την προσοχή μας στην ποσότητα, στο είδος, αλλά και στην ποιότητα των λιπαρών που καταναλώνουμε.

Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010

Είναι ασφαλές να δίνω στο παιδί μου προϊόντα light;

Αυτό που απασχολεί πολλούς γονείς είναι κατά πόσο τα τρόφιμα αυτά είναι κατάλληλα για κατανάλωση από τα παιδιά τους.

Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010

Μέλι: ‘ο χρυσός’ του θησαυρού της διατροφής

Το μέλι περιέχει μια πλειάδα θρεπτικών συστατικών με θετικά οφέλη για την υγεία.

Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010

Προστατέψτε τα μαλλιά σας με την κατάλληλη διατροφή

Έχετε αντιληφθεί ότι η διατροφή και ο σύγχρονος τρόπος ζωής μπορεί να παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία των μαλλιών σας;

Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010

Ισορροπημένη διατροφή στα παιδιά

Η υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών, μέσα από τη σταδιακή τροποποίηση του καθημερινού διαιτολογίου, αποτελεί σήμερα τον μόνο ουσιαστικό και πραγματικά αποδοτικό τρόπο αντιμετώπισης, του πολυπαραγοντικού προβλήματος της παχυσαρκίας.

Τρίτη, 22 Ιουνίου 2010

Θέλετε να αυξήσετε το βάρος σας;

Το να αυξήσετε το βάρος σας και να το διατηρήσετε σε αυτό το επίπεδο, μπορεί να είναι πιο δύσκολο από την απώλεια βάρους και τη διατήρησή της.

Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010

Ψωνίστε...διαφορετικά!

Προσχεδιάστε τα γεύματά σας για την εβδομάδα και κάντε έναν κατάλογο, πριν πάτε για ψώνια.

Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010

Γιατί καταναλώνω γλυκά και τι μπορώ να κάνω

Τα γλυκά περιέχουν αρκετές θερμίδες. Καθώς τα περισσότερα περιέχουν πολύ λίπος, όπως κρέμα γάλακτος ή σαντιγί ή βούτυρο αλλά και πολλή ζάχαρη ή σιρόπι ζάχαρης, είναι πηγή πολλών θερμίδων.

Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010

Φραγκόκοτα... η πλούσια κότα

Σε περίοδο οικονομικής κρίσης το ιδιαίτερο αυτό έδεσμα διατηρεί τον ‘πλούσιο χαρακτήρα’ του όσον αφορά στη θρεπτικότητα και τη γευστικότητά του συνδυάζοντας ιδανικά την υγιεινή διατροφή και τη γαστρονομία.