Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010

Οι 8 πιο δημοφιλείς δίαιτες παγκοσμίως

Η επιλογή των διαιτών αυτών έγινε από την ιστοσελίδα με την υψηλότερη επισκεψιμότητα σε θέματα διατροφής στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με βάση 3 κριτήρια:

Τρίτη, 23 Μαρτίου 2010

Τι είναι ο γλυκαιμικός δείκτης;

Ο γλυκαιμικός δείκτης είναι ένα 'εργαλείο' που δείχνει πόσο γρήγορα ένα τρόφιμο αυξάνει το σάκχαρο του αίματος.

Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010

Σπανακόρυζο νηστίσιμο

Θα χρειαστείτε σπανάκι, κρεμμύδι, ρύζι, λεμόνι, άνηθο και λάδι.

Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2010

Αποχή από το κρέας και υγεία

Συγκριτικές μελέτες ανάμεσα σε πληθυσμούς που ακολουθούν παραδοσιακά μοντέλα διατροφής ή κατά βάση χορτοφαγικές δίαιτες και πληθυσμούς που καταναλώνουν κόκκινο κρέας σε καθημερινή βάση ανέδειξαν ότι οι ‘κρεοφάγοι’ έχουν υψηλότερη χοληστερόλη.

Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2010

6 γνωστοί διατροφικοί μύθοι που δεν σας αδυνατίζουν

Υπάρχουν αρκετοί μύθοι για το αδυνάτισμα. Ποια είναι η αλήθεια σχετικά με έξι γνωστούς διατροφικούς μύθους που δεν σας αδυνατίζουν;

Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010

Αμινοξέα: Οι ψηφίδες των πρωτεινών των τροφών

Φάε τη σαλάτα σου, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες….Πιες τον χυμό σου, είναι γεμάτος βιταμίνη C….Μην ξεχνάς το γάλα σου, θα σε προμηθεύσει με το τόσο σημαντικό ασβέστιο…

Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010

Τα νηστίσιμα στο...μικροσκόπιο!

Βάλαμε στο μικροσκόπιο κάποια από τα πιο αγαπημένα και δημοφιλή νηστίσιμα για να σας αποκαλύψουμε τι μυστικά μπορεί να κρύβει το σαρακοστιανό τραπέζι και στη συνέχεια σας παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα.

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010

Οι σούπες στη διατροφή μας

Οι σούπες αποτελούν πολύ καλή διατροφική επιλογή για τη σιλουέτα μας καθώς μπορεί να βοηθήσουν στην απώλεια ή τη συντήρηση υγιούς βάρους.

Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010

Νηστίσιμη συνταγή: Σουπιά κρασάτη με μαϊντανό και μελάνι

Νηστεία δεν σημαίνει έλλειψη γευστικών απολαύσεων. Με τις απολαυστικές συνταγές που προτείνει η εταιρία Kallimanis, η νηστεία φέτος αποκτά άλλο νόημα...

Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010

Βιταμίνη D για απώλεια βάρους;

Η βιταμίνη D που προσλαμβάνεται από την ηλιακή ακτινοβολία, τα τρόφιμα και τα συμπληρώματα διατροφής μετατρέπεται στο ανθρώπινο σώμα σε καλσιτριόλη, που αποτελεί και την ενεργή μορφή της βιταμίνης.