Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012
Νευρική ορθορεξία: Εμμονή με την υγιεινή διατροφήΗ νευρική ορθορεξία είναι μια διατροφική διαταραχή, που χαρακτηρίζεται από υπερβολική προσήλωση στην επιλογή ‘υγιεινών’ τροφίμων.
Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012
Επιτρέπεται η δίαιτα όταν νοσούμε;Είναι λογικό ότι το να εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους κατά τη διάρκειας μίας ίωσης θα παρατείνει τον χρόνο που απαιτείται για να γίνουμε καλά.
Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012
Οξειδωτικό στρες: Ο ρόλος της διατροφής και των συμπληρωμάτωνΤο οξειδωτικό στρες σχετίζεται άμεσα µε την παραγωγή ελεύθερων ριζών και µε τους φυσικούς αντιοξειδωτικούς µηχανισµούς. Τι είναι όμως οι ελεύθερες ρίζες και ποια κατάσταση στον οργανισμό μας καλείται οξειδωτικό στρες;
Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012
Τροφές - όπλα κατά του καρκίνου του προστάτηΥπάρχουν πολλά τρόφιμα που μπορούν να παίξουν καθοριστικό ή βοηθητικό ρόλο στον καρκίνο του προστάτη.
Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012
Άγχος και διατροφήΤο άγχος επηρεάζει τη διατροφική συμπεριφορά των ανθρώπων με διαφορετικούς τρόπους. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε το γιατί.
Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2012
Διάσημες δίαιτες: Μύθοι και αλήθειεςΟι περισσότερες από τις δίαιτες αυτές, γνωστές ανά τον κόσμο ως 'fad diets' έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλείς τις δεκαετίες ’70 και ’80, ενώ πολλές από αυτές εφαρμόζονται ακόμα και σήμερα. Πρωτοεμφανίστηκαν, κυρίως, στην Αμερική, αλλά πολύ γρήγορα έκαναν το γύρω του κόσμου.
Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2012
5 συμβουλές για μείωση του άγχους και καλύτερη υγείαΤο άγχος έχει γίνει μόνιμος φίλος σας και δε λέει να σας αφήσει σε ησυχία; Κάνοντας μικρές πεντάλεπτες αλλαγές στην καθημερινότητά σας, μπορείτε να το αντιμετωπίσετε…
Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2012
Η δράση των ξηρών καρπών στο διαβήτηΔύο νέες μελέτες σχετικά με τα πιθανά οφέλη για την υγεία, από την κατανάλωση αμυγδάλων, έφεραν για μια ακόμα φορά στο προσκήνιο τη σημασία και τη διατροφική αξία γενικά, των ξηρών καρπών στον διαβήτη.
Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011
Πρακτικές συμβουλές για τη μείωση της χοληστερόληςΈνας εύκολος τρόπος με τον οποίο μπορεί ο καθένας να εκτιμήσει την πρόσληψη τροφίμων που περιέχουν υψηλά επίπεδα κορεσμένων λιπών και χοληστερόλης είναι η εβδομαδιαία καταγραφή των τροφίμων που καταναλώνει.
Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011
Πόσο τελικά επιβαρύνουν τη σιλουέτα μας οι γιορτέςOι επιστημονικές μελέτες δείχνουν μικρή αύξηση βάρους μετά τις γιορτές της τάξεως των 1,5 - 3 κιλών. Είναι όμως πραγματικά ‘άγραφος νόμος’ η αύξηση βάρους ή πολλές φορές υπάρχει το άλλοθι ότι ‘όλοι παχαίνουν μετά τις γιορτές’ που κάνει πολλούς από εσάς συνειδητά να τρώτε περισσότερο;