Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

Σίδηρος: 'Ενας πολύτιμος σύμμαχος

Ο σίδηρος είναι ένα από τα πολυτιμότερα μέταλλα για τον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς είναι άμεσα συνδεδεμένος με τη διαδικασία μεταφοράς του οξυγόνου από τους πνεύμονες σε όλους τους ιστούς του σώματός μας.

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

Τα οφέλη του καρότου στην υγεία

Τα καρότα περιέχουν βιταμίνη C και φυλλικό οξύ, ένα συνδυασμό που τα καθιστά ισχυρή διατροφική ασπίδα κατά των λοιμώξεων του αναπνευστικού, από το κοινό κρυολόγημα έως το άσθμα.

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013

Γιατί παχαίνουν τα παιδιά

Η σημερινή κοινωνία πιέζει τα μέλη της να τρώνε πολύ και να κινούνται ελάχιστα έως και καθόλου, κάτι που εύκολα μεταφράζεται σε εκατομμύρια παχύσαρκων και υπέρβαρων ανθρώπων.

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013

Δίαιτα: Γιατί τα παρατάμε

Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, το 54% των ατόμων που ξεκίνησαν δίαιτα δεν ολοκλήρωσαν την προσπάθεια τους, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό σε άτομα που υποβλήθηκαν σε εγχείρηση νοσογόνου παχυσαρκίας ήταν μόλις 12%.

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013

Τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό

Βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν την άμυνα του οργανισμού, εκτός από τη διατροφή είναι το κάπνισμα, η έλλειψη ύπνου, η καθιστική ζωή και η αποφυγή του ήλιου. Ποια τρόφιμα βοηθούν.

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013

Νεότερα διατροφικά δεδομένα για την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων

Στα πλαίσια του Συνεδρίου των Ομάδων Εργασίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας που διεξήχθη στην Θεσσαλονίκη την περασμένη εβδομάδα (14-16/2/2013), παρουσιάστηκαν τα νεότερα και για την διατροφική προσέγγιση για την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013

Κολοκυθοσαλάτα

Θα χρειαστείτε κολοκύθια, κρεμμύδι, καστανή ζάχαρη, βασιλικό, κόκκινη πιπεριά, λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013

'Τρώμε με συνείδηση': Η νέα τάση στη διατροφή

Δεν πρόκειται για μία νέα δίαιτα, αλλά για μία αντί-δίαιτα! Το 'φαγητό με συνείδηση', ουσιαστικά, έχει να κάνει με την πραγματική εμπειρία της έντασης της γεύσης της τροφής, ιδίως της απόλαυσής της.

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013

Πώς μπορούμε να μειώσουμε τα λιπαρά

Παρακάτω ακολουθούν μερικές απλές συμβουλές, οι οποίες θα φέρουν ολόκληρη την οικογένεια στο δρόμο της υγείας.

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

Φύτρα και διατροφή

Τα φύτρα αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, ειδικά για άτομα που ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή, αλλά και για όσους ακολουθούν διατροφή για απώλεια βάρους, καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.