Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2012

Γλυκαντικές ουσίες: Ποιες και γιατί

Ενώ λοιπόν ο περιορισμός της κατανάλωσης των προστιθέμενων σακχάρων στα τρόφιμα είναι επιθυμητός στην πορεία προς μια καλύτερη διατροφή και την επίτευξη φυσιολογικού σωματικού βάρους στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα που να τεκμηριώνουν το αν η χρήση των γλυκαντικών ουσιών χαμηλών θερμίδων μειώνει τελικά τα προστιθέμενα σάκχαρα.

Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2012

Είμαστε προγραμματισμένοι να τρώμε στη λύπη;

Γιατί σε κάποιους αυξάνει η 'όρεξη' όταν δεν νιώθουν καλά, ενώ σε άλλους κόβεται; Πρόσφατη μελέτη ερευνά πώς ο εγκέφαλος ανταποκρίνεται στο φαγητό όταν οι άνθρωποι με βουλιμία νιώθουν κάποιο αρνητικό συναίσθημα.

Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2012

Μεσογειακή διατροφή: Ένας θησαυρός στο πιάτο μας

Η επιστημονική έρευνα δεν αφήνει πλέον καμία αμφιβολία: η μεσογειακή διατροφή αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο για την υγεία μας.

Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2012

9 τρόποι για αποτελεσματική μείωση του βάρους

Η ασυναίσθητη κατανάλωση φαγητού είναι ο εχθρός στην προσπάθεια μείωσης βάρους. Τιθασεύστε τον εαυτό σας και καταναλώνετε τα γεύματά σας χωρίς να παρακολουθείτε τηλεόραση.

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012

Προτιμάμε μέλι ή ζάχαρη;

Στα μάτια των περισσότερων καταναλωτών το μέλι αποτελεί την πιο υγιεινή εναλλακτική επιλογή της κρυσταλλικής ζάχαρης. Τι μας έχει δείξει όμως η επιστήμη; Όντως το μέλι συνιστά την πιο υγιεινή επιλογή;

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012

Οι αλλαγές στις διατροφικές μας συνήθειες

Τα τελευταία πάλι δύο χρόνια η διατροφή μας αλλάζει και πάλι, αυτή τη φορά λόγω της οικονομικής κρίσης.

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012

Απολαύστε το φαγητό σας χωρίς να παχύνετε, με 12 απλά βήματα

Ας δούμε μερικούς τρόπους που μπορούμε να κάνουμε τη διαδικασία του φαγητού μας … πιο απολαυστική!

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012

3 λόγοι που δεν χάνετε κιλά!

Η απώλεια βάρους και η μακροχρόνια διατήρησή της δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση και δεν είναι τυχαίο ότι τελικά ένα πολύ μικρό ποσοστό καταφέρνει να σταθεροποιηθεί στο νέο μειωμένο βάρος.

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012

Τα σημεία κλειδιά για τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα

Τα ψάρια είναι η πιο σημαντική πηγή των ω-3 πολυακόρεστων λιπαρών οξέων. Τα ω3 έχουν πολλαπλές επιδράσεις στην υγεία του ανθρώπου που μπορεί να μεταφραστεί σε μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

Μύθοι και αλήθειες για τα λιπαρά

Ποια είναι η πρώτη λέξη που σας έρχεται στο μυαλό ακούγοντας λέξεις όπως χοληστερόλη, τριγλυκερίδια, παχυσαρκία, καρδιαγγειακά, υπέρταση και έχει σχέση με τη διατροφή; Η απάντηση;…