Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 09 Απριλίου 2012

Οι κανόνες της σωστής μετάβασης από τη νηστεία στην κρεοφαγία

Η αύξηση της κατανάλωσης θερμίδων, η υπερβολική κατανάλωση κόκκινου κρέατος, η αύξηση της κατανάλωσης κορεσμένων λιπαρών, η μείωση στην κατανάλωση φυτικών ινών, η κατάχρηση αλκοόλ, συνδέονται με διαταραχή της μεταβολικής ισορροπίας του οργανισμού και συχνή εμφάνιση παθολογικών προβλημάτων κατά την περίοδο αμέσως μετά την Ανάσταση.

Παρασκευή, 06 Απριλίου 2012

Διατροφή: πώς μας γιατρεύει

Θα μπορούσε η κακή διάθεση ή οι αϋπνίες και τόσα άλλα καθημερινά προβλήματα να σχετίζονται με το τι περιέχει το πιάτο μας; Αν έχετε κάποιο από τα παρακάτω θέματα, δεν σας χρειάζεται γιατρός ούτε φαρμακείο. Η λύση βρίσκεται στην κουζίνα σας!

Πέμπτη, 05 Απριλίου 2012

Λαδερό: Το σπιτικό φαγητό

Με τα λαδερά εξασφαλίζουμε στην καθημερινή μας διατροφή φυτικές ίνες αλλά και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά.

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

5 συνήθειες όσων πετυχαίνουν στη δίαιτα

Ποια είναι τα μυστικά των ανθρώπων που πετυχαίνουν το στόχο τους στην απώλεια κιλών.

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

Υπέρταση και σόγια

Μελέτη έδειξε ότι μια απλή διατροφική αλλαγή και συγκεκριμένα η αντικατάσταση με πρωτεΐνη σόγιας ενός μέρους της προσλαμβανόμενηςπρωτεΐνης μπορεί να ελαττώσει την Αρτηριακή Πίεση περίπου στον ίδιο βαθμό με τη λήψη αντιϋπερτασικών φαρμάκων.

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

Το πολύτιμο ασβέστιο

Αν και 'μικρο' - συστατικό, θεωρείται από τα σπουδαιότερα συστατικά της τροφής μας εφόσον δομεί ολόκληρο το σκελετό μας.

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

Βάλτε το νερό στη ζωή σας

Το νερό στο σώμα μας συμμετέχει σε πλήθος λειτουργιών που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διατήρησή μας στη ζωή. Κι αν δεν καταναλώσουμε νερό;

Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012

Λαχανικά: Απολαύστε τα με ασφάλεια

Επειδή τα λαχανικά αποτελούν τα τρόφιμα που καταναλώνουμε κατά κόρον ωμά, εγκυμονούν και ανεπιθύμητους κινδύνους τους οποίους πρέπει να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε με τη σωστή αγορά, αποθήκευση και επεξεργασία τους.

Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012

Τριγλυκερίδια: ρόλος και πρόληψη

Τα τριγλυκερίδια αποτελούν ένα ενεργειακό νόμισμα, καθώς συνιστούν την κυριότερη μορφή αποθήκευσης ενέργειας του οργανισμού.

Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

Τροφικές αλλεργίες

Οι τροφικές αλλεργίες επηρεάζουν κατά προσέγγιση το 6% με 8% των παιδιών με ηλικία μικρότερη των 2 ετών και το 2% των ενηλίκων. Οι ενδείξεις που προειδοποιούν για πιθανή τροφική αλλεργία είναι μια ανεπιθύμητη και δυσάρεστη αντίδραση σε κάποιο τρόφιμο που καταναλώθηκε.