Δευτέρα, 09 Απριλίου 2012
Οι κανόνες της σωστής μετάβασης από τη νηστεία στην κρεοφαγίαΗ αύξηση της κατανάλωσης θερμίδων, η υπερβολική κατανάλωση κόκκινου κρέατος, η αύξηση της κατανάλωσης κορεσμένων λιπαρών, η μείωση στην κατανάλωση φυτικών ινών, η κατάχρηση αλκοόλ, συνδέονται με διαταραχή της μεταβολικής ισορροπίας του οργανισμού και συχνή εμφάνιση παθολογικών προβλημάτων κατά την περίοδο αμέσως μετά την Ανάσταση.
Παρασκευή, 06 Απριλίου 2012
Διατροφή: πώς μας γιατρεύειΘα μπορούσε η κακή διάθεση ή οι αϋπνίες και τόσα άλλα καθημερινά προβλήματα να σχετίζονται με το τι περιέχει το πιάτο μας; Αν έχετε κάποιο από τα παρακάτω θέματα, δεν σας χρειάζεται γιατρός ούτε φαρμακείο. Η λύση βρίσκεται στην κουζίνα σας!
Πέμπτη, 05 Απριλίου 2012
Λαδερό: Το σπιτικό φαγητόΜε τα λαδερά εξασφαλίζουμε στην καθημερινή μας διατροφή φυτικές ίνες αλλά και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά.
Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012
5 συνήθειες όσων πετυχαίνουν στη δίαιταΠοια είναι τα μυστικά των ανθρώπων που πετυχαίνουν το στόχο τους στην απώλεια κιλών.
Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012
Υπέρταση και σόγιαΜελέτη έδειξε ότι μια απλή διατροφική αλλαγή και συγκεκριμένα η αντικατάσταση με πρωτεΐνη σόγιας ενός μέρους της προσλαμβανόμενηςπρωτεΐνης μπορεί να ελαττώσει την Αρτηριακή Πίεση περίπου στον ίδιο βαθμό με τη λήψη αντιϋπερτασικών φαρμάκων.
Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012
Το πολύτιμο ασβέστιοΑν και 'μικρο' - συστατικό, θεωρείται από τα σπουδαιότερα συστατικά της τροφής μας εφόσον δομεί ολόκληρο το σκελετό μας.
Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012
Βάλτε το νερό στη ζωή σαςΤο νερό στο σώμα μας συμμετέχει σε πλήθος λειτουργιών που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διατήρησή μας στη ζωή. Κι αν δεν καταναλώσουμε νερό;
Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012
Λαχανικά: Απολαύστε τα με ασφάλειαΕπειδή τα λαχανικά αποτελούν τα τρόφιμα που καταναλώνουμε κατά κόρον ωμά, εγκυμονούν και ανεπιθύμητους κινδύνους τους οποίους πρέπει να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε με τη σωστή αγορά, αποθήκευση και επεξεργασία τους.
Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012
Τριγλυκερίδια: ρόλος και πρόληψηΤα τριγλυκερίδια αποτελούν ένα ενεργειακό νόμισμα, καθώς συνιστούν την κυριότερη μορφή αποθήκευσης ενέργειας του οργανισμού.
Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012
Τροφικές αλλεργίεςΟι τροφικές αλλεργίες επηρεάζουν κατά προσέγγιση το 6% με 8% των παιδιών με ηλικία μικρότερη των 2 ετών και το 2% των ενηλίκων. Οι ενδείξεις που προειδοποιούν για πιθανή τροφική αλλεργία είναι μια ανεπιθύμητη και δυσάρεστη αντίδραση σε κάποιο τρόφιμο που καταναλώθηκε.