Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2009

Σολομός με σόγια και ginger

Πασπαλίστε τα φιλέτα σολομού με την καστανή ζάχαρη, το πιπέρι και τη σκόνη σκόρδου.

Τρίτη, 21 Απριλίου 2009

Πώς θα επανέλθετε στα κιλά σας

Μην υποτιμάτε τα 2-3 παραπανίσια κιλά που πήρατε τις ημέρες του Πάσχα. Σε 5 χρόνια θα μπορούσατε να έχετε πάρει 10 κιλά μόνο από την πασχαλινή περίοδο, ενώ κατά μέσο όρο, κάθε ενήλικας παίρνει 1 κιλό κάθε έτος.

Τρίτη, 21 Απριλίου 2009

Γιαούρτι: μια 'θαυματουργή' τροφή

Δροσερό, εύγευστο, θρεπτικό, ελαφρύ και χορταστικό. Το γιαούρτι, συνήθως, το θεωρούμε ένα βολικό και νόστιμο σνακ, αλλά είναι πολύ περισσότερο από αυτό.

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2009

Φακές με καρότα και κάρρυ

Σε κασταρόλα σωτάρετε για 5-6 λεπτά το κρεμμύδι και τα καρότα με το ελαιόλαδο. Προσθέστε τη γαλοπούλα, τις φακές, τη ντομάτα, τους κύβους λαχανικών, το κάρρυ και το σκόρδο.

Τρίτη, 14 Απριλίου 2009

Οι ′παγίδες′ του οβελία

Το Πάσχα στη χώρα μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την κραιπάλη του οβελία, η οποία επιβεβαιώνεται και από την κατά 30% αυξημένη προσέλευση στα νοσοκομεία τη μέρα εκείνη.

Τρίτη, 14 Απριλίου 2009

Κοιλιοκάκη: Τι να προσέξουμε την περίοδο του Πάσχα

Χρήσιμες συμβουλές για την περίοδο του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, για όσους πάσχουν από κοιλιοκάκη.

Τρίτη, 14 Απριλίου 2009

Ποιες τροφές βελτιώνουν τη διάθεση;

Ποιες τροφές ενδείκνυται να καταναλώνετε για τη βελτίωση της διάθεσής σας;

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2009

Ταλιατέλες με καλαμάρι και σκόρδο

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε μπόλικο νερό, ρίχνετε μια κουταλιά ελαιόλαδο και βράζετε τα ζυμαρικά.

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2009

Συμβουλές για το γιορτινό τραπέζι

Οι γιορτινές ημέρες του Πάσχα συνοδεύονται από πλήθος παραδόσεων σχετικών με τη διατροφή. Πολύ συχνά τις ημέρες αυτές το παρακάνουμε και συγκεκριμένα το βράδυ της Αναστάσεως και την ημέρα του Πάσχα, λόγω του τέλους της νηστείας.

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2009

Πώς να καλύψετε τις ανάγκες σας σε πρωτεΐνη την περίοδο της νηστείας

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη ζωϊκή πρωτεΐνη; Υπάρχουν φυτικές τροφές στις οποίες μπορούμε να βρούμε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας;