Παρασκευή, 10 Απριλίου 2009
Προτιμούμε λευκό ή μαύρο ψωμί για τα παιδιά;Στα περισσότερα παιδιά ηλικίας 3-6 ετών αρέσει το ψωμί και συνεπώς οι γονείς το χρησιμοποιούν στο πρωινό, στο κολατσιό τους ή και σαν συνοδευτικό με τα κυρίως γεύματα.
Παρασκευή, 10 Απριλίου 2009
Χταπόδι στιφάδοΚόβετε το χταπόδι σε κομμάτια, το πλένετε, το βάζετε στην κατσαρόλα χωρίς νερό και το αφήνετε να βράσει μέχρι να πιει το νερό που το ίδιο θα βγάλει.
Πέμπτη, 09 Απριλίου 2009
Τι σημαίνει 'το φαγητό είναι ιερό';Στο παραπάνω ερώτημα οι απαντήσεις που έχω πάρει κατά καιρούς ποικίλουν. Οι περισσότεροι το περιγράφουν ως σεβασμό ύψιστου αγαθού. Και αυτή είναι μια πραγματική διάσταση της έννοιας αυτής, αλλά όχι η μοναδική.
Πέμπτη, 09 Απριλίου 2009
Πράσινα μακαρόνιαΒράζετε το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει και το σουρώνετε. Ψιλοκόβετε τα λαχανικά και τα σοτάρετε στο λάδι.
Τετάρτη, 08 Απριλίου 2009
Πώς θα κάνετε τα παιδιά σας να αγαπήσουν το ψάρι;Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι γονείς, έγκειται στην προσπάθειά τους να πείσουν τα παιδιά να καταναλώνουν ψάρια.
Τετάρτη, 08 Απριλίου 2009
Ελκώδης κολίτιδα και διατροφήΠεριορίστε τις φυτικές ίνες (όσπρια, φρούτα, λαχανικά όχι όμως τις πατάτες χωρίς φλούδα, δημητριακά και σιτηρά ολικής αλέσεως, πίτουρο και τα γαλακτοκομικά προϊόντα), ιδιαίτερα τις εποχές έξαρσης, όταν δηλαδή έχετε πόνο ή διάρροια.
Δευτέρα, 06 Απριλίου 2009
Καλαμάρια γεμιστάΚαθαρίζετε τα καλαμάρια. Ψιλοκόβετε τα πλοκάμια και τα βάζετε σε ένα τηγάνι μαζί με τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τα σοτάρετε με 2 κουταλιές λάδι.
Δευτέρα, 06 Απριλίου 2009
Παγωτό: Αγαπημένο και δροσιστικόΗ θρεπτική αξία του παγωτού είναι υψηλή, αφού περιέχει μαγνήσιο, φώσφορο, βιταμίνη C, βιταμίνες του συμπλέγματος B, βιταμίνες A, D και Ε, καζεΐνη και υδατάνθρακες.
Παρασκευή, 03 Απριλίου 2009
Μυϊκή μάζα και υγεία'Οσο μεγαλώνουμε, τείνουμε να χάνουμε μυϊκή μάζα, ιδιαίτερα όταν δεν αθλούμαστε' και 'η απώλεια της μυϊκής μάζας, τελικά, επηρεάζει την ποιότητα ζωής, την ισορροπία της, τη δύναμή μας και την ικανότητα να αναρρώνουμε από αρρώστιες και ατυχήματα'.
Παρασκευή, 03 Απριλίου 2009
Μείγμα γαλοπούλας με λαχανικάΣε αντικολλητικό σκεύος τσιγαρίστε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σέληνο σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια ρίξτε στο σκεύος το γάλα και μετά από λίγα λεπτά τοποθετείστε και τα κομμάτια γαλοπούλας, τα μανιτάρια, τις πιπεριές και τον αρακά. Μόλις τα φιλέτα γαλοπούλας κοκκινίσουν βγάλτε το μείγμα από τη φωτιά.