Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2013, 13:04

Αναγκαία η θεσμοθέτηση Ευρωπαϊκών Προτύπων Νοσηλείας για την κυστική ίνωση

H Ευρωπαϊκή κοινότητα των ινοκυστικών ασθενών, εκπρόσωποι των συλλόγων τους, γιατροί και ερευνητές από όλη την Ευρώπη, συναντούν στις 14 Νοεμβρίου Ευρωβουλευτές.

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013, 14:27

ΙΣΑ: Σοβαρά προβλήματα στην φαρμακευτική αγωγή των ασθενών με Κυστική Ίνωση

Μία απαράδεκτη κατάσταση έχει δημιουργηθεί με τους ασθενείς που πάσχουν από κυστική ίνωση οι οποίοι καλούνται να καταβάλουν μεγάλα ποσά για τα φάρμακά τους και τα διατροφικά σκευάσματα που είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση της πάθησής τους, αναφέρει ο ΙΣΑ.

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012, 14:50

10 χρόνια ζωής χάνουν στη χώρα μας οι ασθενείς με κυστική ίνωση

Περισσότερα από 10 χρόνια χάνουν από τη ζωή τους οι ασθενείς με Κυστική Ίνωση σε σύγκριση με τους πάσχοντες σε άλλα Ευρωπαϊκά κράτη και τις ΗΠΑ, λόγω της τραγικής έλλειψης υποδομών και εξειδικευμένων γιατρών και προσωπικού στη χώρα μας.

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012, 18:27

Ενθαρρυντικά νέα για την κυστική ίνωση

Ενθαρρυντικά νέα από τη χορήγηση νέας, μοναδικής στο είδος της, θεραπείας για την κυστική ίνωση, ανακοινώθηκαν στο 35ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για την Κυστική Ίνωση.

Πέμπτη, 03 Μαΐου 2012, 14:58

ΙΣΑ: Σε κίνδυνο οι ασθενείς με κυστική ίνωση

Το δικαίωμα των ινοκυστικών ασθενών σε δωρεάν περίθαλψη και νοσηλεία είναι ουσιαστικό και αναφαίρετο, αναφέρει ο ΙΣΑ.

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012, 17:10

Ασθενείς με κυστική ίνωση

Το θέμα των ασθενών με κυστική ίνωση αφορά η ερώτηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, και βουλευτών του κόμματος.

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011, 17:49

Οι περικοπές λόγω κρίσης έχουν εξουθενώσει οικονομικά και τους πάσχοντες από Κυστική Ίνωση

Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης με την οριζόντια περικοπή παροχών από τα ασφαλιστικά ταμεία, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαίτερες ανάγκες μιας ειδικής κατηγορίας χρονίως πασχόντων, όπως αυτής των ινοκυστικών ασθενών, έχουν κυριολεκτικά εξουθενώσει οικονομικά τους ασθενείς.

Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010, 19:21

Κυστική Ίνωση: 1 στους 30 Ευρωπαίους φέρει το παθολογικό γονίδιο

Από τις 15 έως τις 21 Νοεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Οργάνωση για την Κυστική Ίνωση και 38 Οργανώσεις Ασθενών με Κυστική Ίνωση σε όλη την Ευρώπη, διοργανώνουν τη δεύτερη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για την Κυστική Ίνωση.

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2008, 18:48

Νέα μέθοδος προγεννητικού ελέγχου θα αποκαλύπτει κληρονομικές νόσους

Οι γιατροί ενδεχομένως σύντομα θα είναι σε θέση να διαγιγνώσκουν κληρονομικές νόσους, όπως η κυστική ίνωση και η θαλασσαιμία σε έμβρυα, απλώς με την εξέταση δείγματος αίματος από τη μητέρα.

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2007, 16:55

Φωνή αγωνίας από τους πάσχοντες με κυστική ίνωση

Πενήντα Ελληνόπουλα γεννιούνται κάθε χρόνο με κυστική ίνωση, εξαιτίας της έλλειψης υποχρεωτικού προγεννητικού ελέγχου. Η γέννηση ασθενών παιδιών θα μπορούσε να έχει εξαλειφθεί με τον προγεννητικό, όπως και η μεσογειακή αναιμία, καθώς η κυστική ίνωση κληροδοτείται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.