Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2013

Τι θα πρέπει να τρώνε οι μαθητές;

Έρευνες έχουν δείξει ότι πολλά παιδιά δυστυχώς δεν καταναλώνουν φρούτα και λαχανικά, τρόφιμα τα οποία είναι πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και προτιμούν να διατρέφονται με πρόχειρο φαγητό και σνακ πλούσια σε λίπος, ζάχαρη και αλάτι.

Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013

Κοτόπουλο με πιπεριές και γιαούρτι

Τα πολύχρωμα λαχανικά αναβαθμίζουν όχι μόνο την αισθητική του πιάτου, αλλά και τη θρεπτική του αξία, λόγω της περιεκτικότητάς τους σε βιταμίνες.

Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013

Τα λαχανικά του φθινοπώρου: Πλούσια σε γεύση και θρεπτικές ουσίες

Ας δούμε τις θρεπτικές ουσίες που περιέχονται στα λαχανικά του φθινοπώρου και ιδέες για την κατανάλωσή τους.

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013

Λιγότερη τηλεόραση για λεπτότερα παιδιά

Συμβουλές για να περιορίσουν τα παιδιά σας τις ώρες παρακολούθησης τηλεόρασης, γεγονός που θα συμβάλλει στην αποφυγή της παχυσαρκίας.

Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013

Δίαιτα: Η παγίδα του Σαββατοκύριακου

Πόσο καταστροφική μπορεί να είναι η έξοδος του Σαββατοκύριακου για τη δίαιτά μας;

Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013

Η μεσογειακή διατροφή σύμμαχος κατά της άνοιας

Ανασκόπηση του 2012 αναδεικνύει το ρόλο της μεσογειακής διατροφής στην επιβράδυνση της εξασθένησης των νοητικών λειτουργιών.

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013

Ασφαλής η κατανάλωση φρουκτόζης με μέτρο, αναφέρει νέα μελέτη

Τα μέχρι τώρα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι η πρόσληψη φρουκτόζης, καθώς και των σακχάρων που την περιέχουν (ζάχαρη, HFCS), με μέτρο, δεν προκαλεί δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου.

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013

Λιποδιαλύτες και απώλεια βάρους

Ποιος είναι ο ρόλος της καρνιτίνης στον οργανισμό; Ως συμπλήρωμα βοηθά στην απώλεια βάρους;

Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013

Οι υπερ-τροφές στην καθημερινότητά μας

Ο όρος “υπερ-τροφές” ή super foods , αναφέρεται σε τρόφιμα τα οποία έχουν μεγάλη συγκέντρωση βιταμινών, ιχνοστοιχείων, μετάλλων και άλλων θρεπτικών συστατικών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αποτελούν μία ενίσχυση της καθημερινής μας διατροφής.

Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013

Δίαιτα χωρίς γλουτένη: η νέα τάση στο αδυνάτισμα

Η γλουτένη είναι μία πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σιτάρι, τη σίκαλη, το κριθάρι και στη βρώμη και συνεπώς ότι παρασκευάζεται από τα παραπάνω υλικά όπως ζυμαρικά, ψωμί, κέικ, μπισκότα, κράκερ, σούπες, δημητριακά πρωινού και πολλά άλλα περιέχει γλουτένη. Μια προλαμίνη, η γλιαδίνη, που συναντάται στο σιτάρι είναι κυρίως υπεύθυνη για τη δυσανεξία στη γλουτένη.