Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016

Η αναιμία αυξάνει τον κίνδυνο θνησιμότητας σε ηλικιωμένους που υπέστησαν εγκεφαλικό επεισόδιο

Έρευνα έδειξε ότι περίπου το 25% των ηλικιωμένων ασθενών με εγκεφαλικό επεισόδιο είχαν αναιμία. Η πάθηση συνδεόταν με υψηλότερο κίνδυνο θανάτου σε πολλές χρονικές στιγμές ένα χρόνο μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο.

Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2016

Το στίγμα δρεπανοκυτταρικής αναιμίας δεν συνδέεται με πρόωρο θάνατο

Νέα έρευνα ανακάλυψε πως το στίγμα δρεπανοκυτταρικής αναιμίας δεν παίζει κάποιο ρόλο στις πιθανότητες πρόωρου θανάτου.

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015

19 Ιουνίου: Παγκόσμια ημέρα για τη δρεπανοκυτταρική νόσο

Η δρεπανοκυτταρική νόσος είναι κληρονομική αιμοσφαιρινοπάθεια με πιο γνωστή την ομόζυγο δρεπανοκυτταρική και μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία.

Τετάρτη, 23 Απριλίου 2014

ΡΕΑ: Λειτουργεί κέντρο λήψης δειγμάτων δοτών μυελού των οστών

Στόχος του κέντρου είναι η εξεύρεση δοτών με σκοπό τη μεταμόσχευση συνανθρώπων μας, παιδιών και ενήλικων που πάσχουν από ασθένειες όπως λευχαιμία, απλαστική αναιμία, μεσογειακή αναιμία.

Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2013

Απομακρύνονται οι γιατροί από τη μονάδα μεσογειακής αναιμίας του νοσοκομείου 'Λαϊκό'

Το περίεργο της συγκεκριμένης μετάθεσης είναι ότι, η γιατρός δεν μετατίθεται στην αντίστοιχη μονάδα του νοσοκομείου Παίδων 'Αγία Σοφία', η οποία επίσης έχει τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς.

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

‘Ο Ελβετικός Ερυθρός Σταυρός μειώνει τις ποσότητες αίματος που στέλνει στην Ελλάδα’

Με δεδομένο ότι οι 28.000 μονάδες αίματος από την Ελβετία πήγαιναν για τις ανάγκες των πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, η μείωση θα είναι σε βάρος της θεραπευτικής αγωγής που ακολουθούν σε ετήσια βάση, αναφέρει η Πανελλήνια Κίνηση για τη Μεσογειακή αναιμία.

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

Επιβάρυνση των πασχόντων από μεσογειακή αναιμία

Το θέμα της επιβάρυνσης των πασχόντων από μεσογειακή αναιμία, μετά την αλλαγή του καθεστώτος συμμετοχής στα φάρμακα αφορά η ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Γιώργου Κυρίτση.

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

'Eγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη δεφερασιρόξη για τη θεραπεία της υπερφόρτωσης σιδήρου

Δεδομένα από την πιλοτική, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο μελέτη έδειξαν ότι μειώνει σημαντικά το φορτίο σιδήρου σε ασθενείς με μη-μεταγγισιοεξαρτώμενη μεσογειακή αναιμία έναντι του εικονικού φαρμάκου, με παρόμοιο προφίλ ασφάλειας.

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012

Αντιμετωπίζετε κίνδυνο για αναιμία;

Η αναιμία εμφανίζεται όταν δεν υπάρχει αρκετός σίδηρος στο αίμα. Στους κοινούς παράγοντες κινδύνου για αναιμία περιλαμβάνονται:

Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012

Εβδομάδα αναιμίας στο 'Ερρίκος Ντυνάν'

Εβδομάδα δωρεάν εξετάσεων και ενημέρωσης, με θέμα: ‘αναιμία - ένας εχθρός με πολλά πρόσωπα’ οργανώνει η Αιματολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν στις 3-7/9/12 2012.