Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024, 14:05
Κομισιόν: Πρόσκληση σε εργαστήρια που ειδικεύονται σε αναλύσεις για παθογόνα που μεταδίδονται με τρόφιμα και νερόΤι αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων.
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024, 13:53
Πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Διατροφής για τα τρόφιμα στα κυλικείαΤι δήλωση η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας και η πρόεδρος του Οργάνου.
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024, 13:42
Συνεργασία ΕΦΕΤ με την Περιφέρεια Κρήτης για έλεγχο των τροφίμωνΣτόχος η προστασία της δημόσιας υγείας και των συμφερόντων των καταναλωτών.
Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2024, 15:30
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέρ της απαγόρευσης της δισφαινόλης Α στις συσκευασίες τροφίμωνΗ περιβαλλοντική οργάνωση "Global 2000' προειδοποιεί κατά των προσπαθειών καθυστέρησης και τάσσεται υπέρ της απαγόρευσης της δισφαινόλης Α για όλα τα καταναλωτικά προϊόντα
Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2024, 13:35
Εργοστάσιο παράγει αλεύρι από έντομα στην ΙταλίαΠραγματοποιείται εκτροφή γρύλων για την παραγωγή αλεύρου για ανθρώπινη κατανάλωση.
Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2023, 17:15
ΕΟΔΥ: Συμβουλές για την πρόληψη των τροφιμογενών νοσημάτων στις γιορτέςΠρόληψη των νοσημάτων που προκαλούνται από την κατανάλωση μολυσμένου τροφίμου, κατά τη διάρκεια των διακοπών.
Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2023, 12:57
Με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου συνδέονται τα βαρέα μέταλλα στα τρόφιμαΟι καλλιέργειες τροφίμων μπορούν να απορροφήσουν βαρέα μέταλλα από μολυσμένο έδαφος, αέρα και νερό. Ποιες ηλικιακές ομάδες είναι πιο ευάλωτες. Ο ρόλος των πυρκαγιών. Νέες μελέτες.
Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023, 12:40
Οι Χρωστικές Ουσίες Τροφίμων δεν είναι ασφαλείς για την υγεία των καταναλωτώνΣύμφωνα με έρευνα του ΠΑΚΟΕ (2018) από πολλές πρόσθετες χημικές ουσίες οι χρωστικές θεωρούνται από τα πιο επικίνδυνα πρόσθετα τροφίμων.
Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023, 17:18
Η ασφάλεια τροφίμων ως βασικός πυλώνας ενός συστήματος ενιαίας υγείαςΑφορμή για την υλοποίηση του συνεδρίου ήταν η παγκόσμια πλέον αναγνώριση ότι η υγεία των ανθρώπων, των ζώων και του περιβάλλοντος είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους.
Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023, 15:20
Τρόφιμα υψηλής επεξεργασίας αυξάνουν τον κίνδυνο πολλαπλών ασθενειώνΑυτό δείχνει μελέτη στην οποία συμμετείχαν ερευνητές από τη Βιέννη. Η αυξημένη κατανάλωση ιδιαίτερα επεξεργασμένων προϊόντων κρέατος και ζαχαρούχων αναψυκτικών έχει την ισχυρότερη επίδραση.