Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015

Ελκώδης κολίτιδα: η χειρουργική επέμβαση μπορεί να μειώσει τη θνησιμότητα

Σε βαριές περιπτώσεις ελκώδους κολίτιδας η έγκαιρη χειρουργική επέμβαση μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια για την ζωή του ασθενούς.

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015

Νέα αντιμετώπιση κατά της νόσου Crohn και της ελκώδους κολίτιδας

Η βεδολιζουμάμπη έρχεται να προστεθεί στη φαρέτρα των ειδικών για την αντιμετώπιση της ελκώδους κολίτιδας και της νόσου Crohn.

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015

Νόσος του Crohn και ελκώδης κολίτιδα: ''Μεταμορφώστε το ταμπού….Διώξτε τις σκέψεις''

Ο Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας, ανακοίνωσε τις δράσεις της καμπάνιας και τα αποτελέσματα των ερευνών που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ευρώπη και στην Ελλάδα και αναδεικνύουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς.

Παρασκευή, 02 Μαΐου 2014

Ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας από τον Σύλλογο ατόμων με νόσο του Crohn και ελκώδη κολίτιδα Αττικής

Ο Σύλλογος ατόμων με νόσο του Crohn και ελκώδη κολίτιδα Αττικής, καλεί τους φίλους εθελοντές αιμοδότες, το Σάββατο 3 Μαΐου, να ενισχύσουν την τράπεζα αίματος που διατηρεί στο Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο του Πειραιά.

Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014

Εκστρατεία για καλύτερη ποιότητα φροντίδας των ασθενών με φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου

Περισσότερα από 3 εκατ. άτομα στην Ευρώπη επηρεάζονται από Ελκώδη Κολίτιδα ή Νόσο του Crohn. Αυτοί και οι οικογένειές τους δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να ζουν με τις συνέπειες της ασθένειας καθημερινά και να μάθουν να αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα της ΦΝΕ.

Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013

Ελκώδης κολίτιδα: 'Εγκριση νέας θεραπείας από την ευρωπαϊκή επιτροπή

Η πρώτη και μοναδική βιολογική θεραπεία που χορηγείται με υποδόρια ένεση κάθε τέσσερις εβδομάδες εγκρίθηκε για τη θεραπεία της ελκώδους κολίτιδας.

Τετάρτη, 08 Μαΐου 2013

'Η Διατροφή στις Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσους του Εντέρου'

Ο Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αττικής σας προσκαλεί στην παρουσίαση του θέματος 'Η Διατροφή στις Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσους του Εντέρου (ΙΦΝΕ) - Ελκώδης Κολίτιδα και Νόσος του Crohn' που γίνεται με σκοπό την ενημέρωση τόσο των πασχόντων όσων και του ευρύτερου κοινού.

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012

Συμπτώματα ελκώδους κολίτιδας

Η ελκώδης κολίτιδα είναι μια μορφή φλεγμονώδους νόσου του εντέρου, που προκαλεί φλεγμονή του τοιχώματος του παχέος εντέρου ή του ορθού.

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012

‘Η Νόσος του Crohn και η Ελκώδης Κολίτιδα δεν είναι ταμπού!’

Περίπου 66.000 είναι οι Έλληνες ασθενείς με ΙΦΝΕ: To55% δηλώνει ότι τα ΙΦΝΕ έχουν επηρεάσει αρνητικά την καριέρα τους, ενώ το 50% ότι έχουν επηρεαστεί αρνητικά οι προσωπικές τους σχέσεις.

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012

Ενημέρωση για τη Νόσο Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα

Ο Σύλλογος Ατόμων με Νόσο Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αττικής προσκαλεί το κοινό σε ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης.