Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2009, 19:55

Κολπική μαρμαρυγή: Αφορά 100.000 'Ελληνες

Περισσότεροι από 100.000 Έλληνες παρουσιάζουν κολπική μαρμαρυγή, η συχνότητα της οποίας αυξάνεται καθώς ο πληθυσμός της πατρίδας μας γερνάει.

Τρίτη, 07 Απριλίου 2009, 12:21

Στοπ στα εγκεφαλικά με ασπιρίνη και κλοπιδογρέλη

Σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή που δεν λαμβάνουν από του στόματος αγωγή με αντιπηκτικά η χορήγηση συνδυασμού κλοπιδογρέλης και ασπιρίνης, οδήγησε σε σημαντική μείωση των μειζόνων καρδιαγγειακών συμβαμάτων.

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2009, 17:44

Θεραπεία για την κολπική μαρμαρυγή

Στη διάθεση των ασθενών θα βρίσκεται σύντομα φάρμακο κατά της παροξυσμικής ή εμμένουσας κολπικής μαρμαρυγής.

Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2008, 16:12

Η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ στις γυναίκες συνδέεται με κολπική μαρμαρυγή

Οι γυναίκες που καταναλώνουν περισσότερα από δυο αλκοολούχα ποτά την ημέρα έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν την πιο συνήθη μορφή διαταραχής καρδιακού ρυθμού, η οποία μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου, ανακοίνωσαν ερευνητές.

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2007, 15:27

Έρευνα συσχετίζει την κολπική μαρμαρυγή με εμφάνιση άνοιας

Η κολπική μαρμαρυγή, ένα είδος αρρυθμίας, αποτελεί μια αρκετά συχνή πάθηση, που έχει συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο για θρόμβωση και εγκεφαλικό επεισόδιο. Τώρα, οι ερευνητές ανακαλύπτουν ότι αρκετά συχνά εμφανίζεται και άνοια, λίγα χρόνια μετά τη διάγνωση της κολπικής μαρμαρυγής.

Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2007, 14:27

Νέο φάρμακο για τις αρρυθμίες δοκιμάζεται με επιτυχία

Δημοσιεύθηκαν στο ‘New England Journal of Medicine’ τα αποτελέσματα των μελετών EURIDIS/ADONIS σύμφωνα με τα οποία η χορήγηση dronedarone οδηγεί στη διατήρηση του κολπικού ρυθμού των ασθενών με κολπική μαρμαρυγή ή κολπικό πτερυγισμό χωρίς επεισόδια προαρρυθμίας.

Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2007

Κολπική μαρμαρυγή: Αυξημένος κίνδυνος θνησιμότητας το πρώτο τετράμηνο

Οι άνθρωποι στους οποίους γίνεται για πρώτη φορά διάγνωση κολπικής μαρμαρυγής, μιας σοβαρής μορφής αρρυθμίας, έχουν αυξημένο κίνδυνο θανάτου σε σχέση με τον πληθυσμό ίδιας ηλικίας που δεν παρουσιάζει την αρρυθμία αυτή. Η κολπική μαρμαρυγή μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιακή ανεπάρκεια ή και θάνατο. Eίναι συνηθισμένη πάθηση στο γενικό πληθυσμό αλλά δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία σχετικά με τη θνησιμότητα των ασθενών αυτών.