Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 11 Αυγούστου 2015

Ανάκληση τυροκαυτερής από τον ΕΦΕΤ

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. εντόπισε προϊόν τυροκαυτερής, για την παρασκευή του οποίου χρησιμοποιεί ''άμυλο σίτου'', το οποίο δεν δηλώνεται στον κατάλογο συστατικών και μπορεί να προκαλέσει αλλεργία / δυσανεξία σε άτομα με ευαισθησία σε αυτό.

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015

Πολλά παιδιά με άσθμα έχουν και ευαισθησία στα φυστίκια

Οι γονείς παιδιών με άσθμα μπορεί να μην αντιλαμβάνονται ότι ο συριγμός και η ρηχή αναπνοή μπορεί να οφείλονται σε αλλεργία στα φιστίκια.

Τετάρτη, 08 Απριλίου 2015

Τα παιδιά είναι πιθανό να εμφανίσουν τροφικές αλλεργίες μετά από μετάγγιση

Αγόρι 8 ετών, εμφάνισε αλλεργία στα ψάρια και στα φιστίκια μετά τη μετάγγιση αίματος από δότη που είχε σοβαρές αλλεργίες στις συγκεκριμένες τροφές, αναφέρει ερευνητική ομάδα.

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015

ΕΟΦ: Μικρός ο κίνδυνος αλλεργίας από τα ambroxol και bromhexine

Οι ειδικοί κάνουν λόγο για μικρό κίνδυνο, αλλά συνιστούν την επικαιροποίηση των πληροφοριών των προϊόντων για τα συγκεκριμένα φάρμακα.

Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014

Ημερίδα Παιδιατρικής – δυναμική συμμετοχή του Ιασώ Παίδων

Σε επιστημονική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Πόρτο Χέλι στις 26 - 28 Σεπτεμβρίου 2014, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα νεότερα δεδομένα στα εμβόλια, η αλλεργία των βρεφών στο γάλα, η διαφορική διάγνωση φυσαλιδώδους εξανθήματος στα παιδιά και το τέλος της μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου.

Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014

‘’Ζωγραφίζω την Αλλεργία μου’’

Η έκθεση με θέμα ''Ζωγραφίζω την Αλλεργία μου'' αποσκοπεί στο να βοηθήσει τα παιδιά, μέσα από τη ζωγραφική, να εκφράσουν πώς βιώνουν την αλλεργία τους.

Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014

18ο Συνεδριακό Εργαστήριο του Κολλεγίου Αλλεργιολογίας Παίδων

Με θέμα ‘’Αλλεργία: Από τους μηχανισμούς στη διάγνωση και τη θεραπεία’’, θα πραγματοποιηθεί στο Πόρτο Χέλι το 18ο Συνεδριακό Εργαστήριο Αλλεργιολογίας.

Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014

UCB – Pharmathen: Συμφωνία συνεργασίας για προϊόντα αλλεργίας

Στη συνεργασία αυτή, η UCB διατηρεί την Άδεια Κατόχου Κυκλοφορίας και τη διανομή των προϊόντων και η Pharmathen αναλαμβάνει αποκλειστικά την προώθησή τους στην ελληνική αγορά.

Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013

Η άσκηση στην αλλεργία και το άσθμα

Η άσκηση είναι ωφέλιμη για τον άνθρωπο, αλλά θέτει ιδιαίτερες προκλήσεις για ανθρώπους με αλλεργίες και άσθμα.

Δευτέρα, 08 Απριλίου 2013

Ενημέρωση για τις αλλεργικές παθήσεις από την Ελληνική Εταιρεία Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας

Η Ελληνική Εταιρεία Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας έχει προγραμματίσει ειδικές δράσεις και για την παγκόσμια εβδομάδα αλλεργίας (8-14 Απριλίου) αλλά και όλο το διάστημα του Απριλίου και Μαΐου, που είναι περίοδος έξαρσης των φαινομένων αλλεργίας.