Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016

Το δάγκωμα των νυχιών μειώνει την πιθανότητα αλλεργίας

Τα παιδιά που πιπιλάνε το δάκτυλό τους ή τρώνε τα νύχια τους έχουν μικρότερη πιθανότητα να αναπτύξουν αλλεργίες, αναφέρει νέα έρευνα.

Τρίτη, 05 Ιουλίου 2016

Προσφορά στο αλλεργιολόγο τμήμα του ΙΑΣΩ παίδων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αλλεργίας το ΙΑΣΩ Παίδων προσφέρει επίσκεψη σε ειδικούς Παιδοαλλεργιολόγους σε χαμηλότερη τιμή.

Κυριακή, 17 Απριλίου 2016

LIVOSTIN® αντιισταμινικό σπρέι και κολλύριο: Η αποτελεσματική λύση για την αλλεργία

Το LIVOSTIN® είναι το αντιισταμινικό σπρέι και κολλύριο χωρίς κορτιζόνη, που προσφέρει ανακούφιση μεγάλης διάρκειας και είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση ακόμη και σε παιδιά άνω του 1 έτους.

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016

Κύηση: Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D μειώνουν τον κίνδυνο αλλεργίας στα παιδιά

Έρευνα ανακάλυψε ότι η υψηλότερη πρόσληψη τροφών με βιταμίνη D στην εγκυμοσύνη συνδέθηκε με 20% μικρότερο ποσοστό αλλεργικής ρινίτιδας στη σχολική ηλικία.

Τρίτη, 11 Αυγούστου 2015

Ανάκληση τυροκαυτερής από τον ΕΦΕΤ

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. εντόπισε προϊόν τυροκαυτερής, για την παρασκευή του οποίου χρησιμοποιεί ''άμυλο σίτου'', το οποίο δεν δηλώνεται στον κατάλογο συστατικών και μπορεί να προκαλέσει αλλεργία / δυσανεξία σε άτομα με ευαισθησία σε αυτό.

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015

Πολλά παιδιά με άσθμα έχουν και ευαισθησία στα φυστίκια

Οι γονείς παιδιών με άσθμα μπορεί να μην αντιλαμβάνονται ότι ο συριγμός και η ρηχή αναπνοή μπορεί να οφείλονται σε αλλεργία στα φιστίκια.

Τετάρτη, 08 Απριλίου 2015

Τα παιδιά είναι πιθανό να εμφανίσουν τροφικές αλλεργίες μετά από μετάγγιση

Αγόρι 8 ετών, εμφάνισε αλλεργία στα ψάρια και στα φιστίκια μετά τη μετάγγιση αίματος από δότη που είχε σοβαρές αλλεργίες στις συγκεκριμένες τροφές, αναφέρει ερευνητική ομάδα.

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015

ΕΟΦ: Μικρός ο κίνδυνος αλλεργίας από τα ambroxol και bromhexine

Οι ειδικοί κάνουν λόγο για μικρό κίνδυνο, αλλά συνιστούν την επικαιροποίηση των πληροφοριών των προϊόντων για τα συγκεκριμένα φάρμακα.

Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014

Ημερίδα Παιδιατρικής – δυναμική συμμετοχή του Ιασώ Παίδων

Σε επιστημονική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Πόρτο Χέλι στις 26 - 28 Σεπτεμβρίου 2014, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα νεότερα δεδομένα στα εμβόλια, η αλλεργία των βρεφών στο γάλα, η διαφορική διάγνωση φυσαλιδώδους εξανθήματος στα παιδιά και το τέλος της μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου.

Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014

‘’Ζωγραφίζω την Αλλεργία μου’’

Η έκθεση με θέμα ''Ζωγραφίζω την Αλλεργία μου'' αποσκοπεί στο να βοηθήσει τα παιδιά, μέσα από τη ζωγραφική, να εκφράσουν πώς βιώνουν την αλλεργία τους.