Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016

Νέες γενετικές αιτίες του αορτικού διαχωρισμού

H έκπτωση του ενζύμου λυσυλοξειδάση, το οποίο καταλύει την εγκάρσια σύνδεση του κολλαγόνου και της ελαστίνης στο συνδετικό ιστό σε νέους ανθρώπους, μπορεί να οδηγήσει σε ανεύρυσμα αορτής, με τον κίνδυνο αορτικού διαχωρισμού.

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016

Αθηροσκλήρωση : Η νόσος του τρόπου ζωής

Η αθηροσκλήρωση αποτελεί τον βασικότερο παράγοντα θανάτου του σύγχρονου ανθρώπου παγκοσμίως, μιας και συνδέεται με περιστατικά υγείας όπως το εγκεφαλικό επεισόδιο, η περιφερική αρτηριοπάθεια, η ρήξη ανευρύσματος των αρτηριών και η θρόμβωση.

Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016

Έρευνα συνδέει την ψωρίαση με το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής

Eρευνητές ανακάλυψαν ότι καθώς αυξανόταν η σοβαρότητα της ψωρίασης ενός ανθρώπου, αυξανόταν και ο κίνδυνος για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής.

Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2016

Πρωτοποριακή μέθοδος Αντιμετώπισης Θωρακοκοιλιακού Ανευρύσματος για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Η πολύπλοκη, αλλά ελάχιστα επεμβατική, παρέμβαση πραγματοποιήθηκε σε ασθενή ο οποίος αντιμετώπιζε πολλαπλά και σοβαρά προβλήματα υγείας.

Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2015

Ανακαλύφθηκαν γονίδια που σχετίζονται με το ''σύνδρομο ραγισμένης καρδιάς''

Ερευνητές χρησιμοποίησαν κάμερες εξαιρετικά υψηλής ευκρίνειας και υπερυπολογιστές και εντόπισαν τα ύποπτα γονίδια, με τη χαρτογράφηση γονιδιώματος νέας γενιάς, σε 7 γυναίκες που εμφάνισαν την πάθηση μετά από εγκεφαλικό ανεύρυσμα.

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015

Πώς αντιμετωπίζονται τα εγκεφαλικά ανευρύσματα

Την πρώτη ημέρα του 29ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νευροχειρουργικής, εξετάστηκε η αντιμετώπιση των εγκεφαλικών ανευρυσμάτων που ευθύνονται για το θάνατο του 15-20% των ασθενών που πάσχουν από τη νόσο.

Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2013

Πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής στη Δυτική Αττική

Όσοι δημότες των δήμων Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Περιστερίου και Χαϊδαρίου επιθυμούν, μπορούν να εξεταστούν δωρεάν στην Αγγειοχειρουργική Κλινική του «Αττικού» Νοσοκομείου.

Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013

Τα φρούτα προστατεύουν από το κοιλιακό αορτικό ανεύρυσμα

Η Aμερικανική Ένωση Καρδιολόγων, που εκδίδει το περιοδικό 'Circulation', στην οποία περιγράφεται η έρευνα, σημειώνει ότι οι ενήλικες θα πρέπει να καταναλώνουν 3 έως 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα για να αποκομίζουν θρεπτικά συστατικά.

Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2013

Ιατρικό: χωρίς τμήμα εμβολισμών

‘Διακοπές’ κάνει το τμήμα εμβολισμού ανευρυσμάτων του Ιατρικού Αθηνών, αφού το υπουργείο Υγείας αφαίρεσε τη σχετική άδεια από το νοσοκομείο.

Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013

Στον 'Ερυθρό' με ρήξη ανευρύσματος ο κ. Μιχάλης Λιάπης

Σε εμβολισμό, για αντιμετώπιση υπαραχνοειδούς αιμορραγίας, εξαιτίας ρήξης ανευρύσματος, υποβάλλεται την Τετάρτη ο κ. Μιχάλης Λιάπης.